Saksamaa eurokohad jagunevad järgnevalt: Bundesliga neli esimest pääsevad Meistrite Liigasse (kolm alagruppi, neljas play-off’i), viies ja kuues Euroopa Liigasse. Kolmanda Euroopa Liiga koha lunastab karikafinalist.
Ent tänavu on tekkinud huvitav olukord: üks karikafinalist (Dortmundi Borussia) pääseb aste kõrgemale ehk Meistrite Liigasse ja kui Müncheni Bayern alistab teises poolfinaalis Kaiserslauterni, kehtivad tema kohta samad sõnad.

Sel juhul näeb reglement ette, et lisakoht vabaneb Bundesliga seitsmendale meeskonnale – just see ongi Augsburgi ja Klavani võimalus. Neli vooru enne meistrivõistluste lõppu on Augsburg 8. kohal, aste kõrgemal asuvast Mainzist lahutab viis punkti. Ülesanne on kindlasti keerukas, aga kuna lähirivaali kalender on mõnevõrra raskem, siis kindlasti mitte võimatu.

Kahe aasta eest täpselt taoline stsenaarium käivitus: karikafinaalis heitlesid nimelt meister Dortmund ja liiga teine meeskond Bayern ning eurosarja pääses ka Bundesliga seitsmes klubi Hannover.

Kui aga 2. Bundesligas mängiv ja seal alles 4. kohal asuv Kaiserslautern peaks Euroopa esiklubi Bayernit täna šokeerima, on tema automaatselt Euroopas ja Augsburgi võimalus juba imepisike – 6. kohal asuvast Mönchengladbachi Borussiast jäädakse juba 7 punkti kaugusele.