Liverpool ja Klopp on ajalehe teatel juba kontaktis olnud ning sakslasele on teada antud, et just tema on Rodgersi järeltulija kandidaatidest esimene valik. Klopp on ka ise asjast huvitatud, kuid vaid juhul, kui täidetakse tema tingimus: ta võtab küll kõiges üleminekutega seonduvas hea meelega kõrvalseisijate nõu kuulda, kuid otsustamisõigus peab siiski talle jääma.

Liverpooli tehingud toimusid seni küll Rodgersi heakskiidul, kuid mehele oli seatud ka mitmeid piiranguid. Näiteks ei tohtinud Rodgers soetada mängijaid, kes on üle 24 aasta vanad. Seetõttu kukkusid suvel läbi Rodgersi katsed tuua meeskonda Swansea keskkaitsja Ashley Williams ja Chelsea vasakkaitsja Ryan Bertrand, sest esimene oli 31 ja teine 26-aastane.

Bertrand siirdus lõpuks Southamptonisse ning Liverpool hankis Charltonist 18-aastase Joe Gomezi, kes pääses küll hooaja alguses Rodgersi koosseisu, kuid on seal nüüd hispaanlase Alberto Moreno vastu välja vahetatud.

Rodgersi aegse Liverpooli kulutused on meedia poolt pihuks ja põrmuks tehtud. Meeskond on kulutanud miljoneid mängijatele, kes oma väärtust tõestada pole suutnud. Klopp on Daily Maili andmetel seda väga tähelepanelikult jälginud ning eravestlustes öelnud, et ta ei taha oma reputatsiooni mängijatega, keda ta ise valinud pole, ära rikkuda.