Rootsi ja Venemaa ning ka mõne Eesti klubi lepingupakkumistest ära öelnud Novikov jääb äsja sõlmitud lepingu kohaselt Hiiu staadionile mängima üheks aastaks, teatas jkkalju.ee

Lisaks eelmainitud riikidele tekkisid viimasel minutil ka variandid Soomest, kus kaks sealset tippklubi soovisid samuti näha Novikovi oma ridades, kuid vigastuse tõttu mees sinna siiski ei läinud.

"Nõmme Kalju on noor perspektiivikas ja ambitsioonikas meeskond. Vaadates milliseid mängijaid Kalju endale siia toob ja millised eesmärgid nad on endale püstitanud, siis sooviksin ka sellest kõigest ka osa saada ning loodetavasti ka hea mänguga Kalju ridades tagasi koondisesse murda," sõnas 28-aastane poolkaitsja Nõmme Kalju pressiteenistusele.

"Mul on väga hea meel, et oleme suutnud järjekordse Eesti tippmängija kodumaa publiku ette tagasi tuua. Jevgeni Novikov, kes on kuulunud Eesti koondisesse on Kalju jaoks kindlasti oluline lüli meie püstitatud eesmärkide saavutamise juures," kommenteeris toimunud üleminekut Nõmme Kalju president Kuno Tehva.

„Jevgeni Novikov oli peale FK Riiast lahkumist vabaagent ning talle tuli uus klubi leida, kus ta saaks edasi mängida. Pakkumised olid nii Rootsi tippklubilt kui ka Venemaa klubidelt. Esimene variant langes ära kuna esialgselt kokkulepitud palka ja lepingu tingimusi vähendati praeguse majandusolukorra tõttu drastiliselt," sõnas Novikovi esindaja Marko Välja.

"Valik jäi seega Venemaa klubi poolt pakutud lepinguvariandile, mis pakkus Novikovile väga head lepingut, kuid paar päeva enne klubi juurde minekut esitas klubi juhtkond Novikovile järsku nõudmise, et kui Novikov lepingule alla kirjutab, siis on ta ka kohustatud Eesti passi Vene oma vastu vahetama. Selliste nõudmistega polnud enam mõtet läbirääkimisi pidada. Novikovil on suur soov Eestit, kui oma kodumaad esindada," lisas Välja.

"Mul on väga hea meel, et meil tekkis JK Nõmme Kalju näol varinat ning me suutsime koostöös Kuno Tehvaga Eesti ühe tippmängija kodumaale tagasi tuua. Kindlasti Novikovi liitumine Kaljuga teeb sellest ambitsioonikast meeskonnast ühe peamise tiitlipretendendi."

Esialgsetel andmetel hakkab Kalju uus mängumees kandma särki numbriga 28.