Milano klubide põhikoosseisud olid enam-vähem täies rivistuses, kui Milani staar Kaka välja arvata, ning kaalul oli väga palju, kirjutab soccernet.ee

Tegu oli mänguga, kus Milan sai ilmselt oma viimase õlekõrre hooaja päästmiseks ning Interil avanes võimalus vahe lähima jälitajaga juba üheksale punktile suurendada.

Samal ajal oli tegu ilmselt ka esimese ja viimase korraga, kus David Beckhamit kohalikus derbis võis näha ning viimaseks jäi see derbi Milani pikaaegsele kaptenile Paolo Maldinile.

Kohtumine algas üsna kiire tempoga, kuid Interi poolkaitsja Dejan Stankovic jättis kasutamata supervõimaluse, kui ta tühja värava ees löömise asemel ootama jäi ja Massimo Ambrosinil palli korneriks lüüa lasi.

Milan võttis seejärel mänguohjad enda kätte, kuid pidi 30. minutil väga kaheldava väärtusega väravast taha jääma. Maiconi tsenderdus leidis täiesti vabana Adriano, kes palli peaga vastu enda kätt lõi (pildil), kust see edasi ka väravasse lendas.

Poolaja lõpuks juhtis Inter juba skooriga 2:0, kui Stankovic 43. minutil Zlatan Ibrahimovici peasöödu järel karistusalasse pääses ja otse õhust palli püüdmatult väravasse toimetas.

Teise poolaja algul oleks Inter võinud mängu võidu kindlaks teha, kuid suurepärast esitust teinud Adriano ja Serie A üks parimaid väravakütte Ibrahimovic ei suutnud üsna lihtsaid võimalusi tabamusteks vormistada.

See maksis peaaegu ka kätte - Milan vähendas 70. mintuil Alexandre Pato väravast kaotusseisu, kui ta Ronaldinholt fantastilise eeltöö järel Marek Jankulovskilt söödu sai ning palli seitsme meetri pealt väravasse veeretas.

Sellele järgnes viimastel minutitel metsiku tempoga mäng, kuid möödalöögid, suluseisud ja eelkõige mõlema väravavahi suurepärased tõrjed hoidsid skoori samana - Interile läks võit ning legendaarse Maldini viimane Milano derbi lõppes kaotusega.