Kohtu all on ka Messi isa Jorge Messi. Jalgpallur ütles kohtus, et on alati rahaasjades oma isa usaldanud ega teadnud, et kuidas tema varaga ümber on käidud.

"Ma mängisin jalgpalli. Mul polnud sellest aimugi," ütles 28-aastane Messi, öeldes, et tema tahtlikult maksudest kõrvale ei hoidnud. "Ma usaldasin oma isa ja advokaate."

Viiekordne maailma parim jalgpallur ja tema isa seisavad silmitsi süüdistustega, mille kohaselt kasutasid nad skeemitamiseks Kesk-Ameerika riigi Belize ja Uruguay firmasid. Kokku olevat neil maksmata makse 4,6 miljoni dollari ulatuses, mis oleks pidanud Hispaania riigile laekuma Messi esindusõiguste müügist aastatel 2007-2009.

Prokurör nõuab Messi isale 18 kuu pikkust vangistust. Riigiadvokatuur on aga arvamusel, et mõlemad mehed peaksid trellide taga veetma 22 kuud ehk ligi kaks aastat.

Hispaanias on üldiselt tavaks, et mittevägivaldse kuriteo eest alla kahe-aastast vanglakaristust reaalselt täitmisele ei pöörata.

Barcelona kohtumaja taga ootasid täna Messit kümned fotograafid ja möödakäijad, kelle seas oli nii jalgpalluri fänne kui ka kohusetundlikke kodanikke, kes nõudsid valjuhäälselt argentiinlase vangi panekut.

"Varas!" karjus üks neist. "Mine mängi Panamas!" hõikas teine.

"Kui ta pettis, peab teda karistama sõltumata sellest, kui suur idool ta on või mitu Ballon d'Ori tal kapis on. Me räägime neljast miljonist eurost, mille võinuks jagada haiglatele, koolidele, tuletõrjujatele või panna teedeehitusse," ütles üks 25-aastane noormees AFP-le.