Hispaania väljaanne El Mundo teatas, et ManCity tegi eelmisel aastal Messi eest pakkumise. Väidetavalt oli City valmis ründaja eest maksma 250 miljonit eurot. Argentina vutiäss oleks nende teatel sõlminud klubiga viie aasta pikkuse lepingu ja saanud selle aja eest 250 miljonit eurot puhtalt kätte.

Ajalehe teatel arutasid üleminekut endine FC Barcelona peadirektor ja praegune ManCity tegevjuht Ferran Soriano ja Messi agendist isa Jorge. Tehingut plaaniti väidetavalt ajal, mil Kataloonia iseseisvumise küsimus oli teravalt päevakorral.

Guardiola sõnul ei plaaninud tema aga kordagi Messi toomist Inglismaale. “Kui ma Barcelonast lahkusin, siis ma ei ole kordagi proovinud Messit palgata. Ma ei teinud seda Müncheni Bayerni peatreenerina ega teinud seda ka nüüd,“ teatas Guardiola Inglismaa ajakirjanikele. “Olen öelnud tuhat korda, et tahan näha Messit Barcelonas.“

Messi sõlmis eelmise aasta novembris Kataloonia suurklubiga uue lepingu, mis hoiab teda tiimis 2021. aastani. Mehe väljaostusummaks on nüüd 700 miljonit eurot.