"Olen siin selleks, et öelda, et juhatus langetas just raske otsuse, eriti minu jaoks, lõpetada lepingu peatreener Rafaga," sõnas Perez pressikonverentsil.

Uueks juhendajaks nimetatud Zidane tänas klubi juhtkonda usalduse eest. "Tänan, et mulle anti see võimalus. Meil on maailma parim klubi, maailma parimad fännid," rääkis Zidane, kes mängis Realis aastatel 2001-2006.

"Tahan anda endast parima, et klubil oleks hooaja lõpus tiitlivõit ette näidata. Homme algab tõsine töö. Täna on minu jaoks väga emotsionaalne päev - isegi emotsionaalsem sellest päevast, kui ma mängijana klubiga ühinesin," lisas 43-aastane Zidane pressikonverentsil.

Debüüdi Reali peatreenerina teeb Zidane juba sel laupäeval, kui Madridi tippklubi võtab koduväljakul vastu Deportivo La Coruna.

Hispaania ajaleht Marca kirjutas täna pärastlõunal, et Perez on esmaspäevaks kokku kutsunud juhtkonna erakorralise koosoleku, kus on põhiteemaks Benitezi personaalküsimus. Marca väitis, et koosolekul tehakse Benitezi vallandamise otsus ning klubi uueks peatreeneriks nimetatakse siiani Reali reservmeeskonda juhendanud Zidane.

Alles seitse kuud tagasi Reali juhendajaks tõusnud Benitez võitis Madridi tippklubi eesotsas 25-st mängust 17 ning kaotas vaid kolmel korral, juhtides klubi kindlalt ka Meistrite liiga play-offi, kuid Reali juhtkonna jaoks oli sellest vähe.

Real piirdus eile Valencia vastu 2:2 viigiga, mis jättis nad koduliigas kolmandale kohale. Hispaania meistriliigat juhib Madridi Atletico 41 punktiga, mängu vähem pidanud Barcelonal on 39 ja Realil 37 silma.
Rafael Benitez