Teisipäeval ründas umbes 50 maskides meest Sportingu treeningkeskust. Portugali telekanali RTP teatel rünnati meeskonda treeningu ajal. Sihtmärkideks olid nii mängijad, treenerid kui ka abistav personal. Lisaks tekitati kahju ka inventaarile.

Sportingu klubi on juba avalikult kinnitanud, et säärane vahejuhtum aset leidis.

Kõige tõsisemalt sai seniste teadete kohaselt viga Hollandi koondises 18 kohtumist pidanud ründaja Bas Dost, kes on sel hooajal klubi kasuks löönud 34 väravat. Hollandlasel löödi rünnaku käigus pea lõhki.

Ajalehe O Jogo teatel olid vandaalide sihtmärgiks veel meeskonna peatreener Jorge Jesus ning Portugali koondisega MM-ile sõitvad Rui Patricio ja William Carvalho. Mõlemad kuuluvad rahvusesinduses põhitegijate sekka.

“Sporting ei ole selline. Sporting ei saa olla selline. Võtame vastu kõik vajalikud meetmed, et sellist asja enam kunagi ei korduks. Nõuame, et elajalikult käitunud inimesed saaksid karistada,“ seisis klubi poolt avalikkusele saadetud teadaandes.

Sporting jäi Portugali kõrgliigas sel hooajal FC Porto ja Lissaboni Benfica järel kolmandaks ehk tulevaks hooajaks Meistrite liigass ei pääsetud. Viimase vooruni teise koha nimel võidelnud Sporting jäi pühapäeval 1:2 alla Maritimole. Ühe värava kinkis vastastele Portugali koondise esiväravavahi Rui Patricio eksimus. Portugali meedias usutakse, et rünnaku põhjuseks oli just hooaja viimane mäng.