Mängu ainus värav sündis kohtumise kaheksandal minutil, kui Klavani naabrimees Georginio Wijnaldum suutis Adam Lallana täpsest tsenderdusest palli suurepärase pealöögiga väravasse suunata.

Liverpool Georginio Wijnaldumi väravat tähistamas.

Keskkaitsjad Klavan ja Dejan Lovren suutsid koos meeskonnakaaslastega oma territooriumit sedavõrd hästi kontrollida, et Pep Guardiola hoolealused ei loonudki ühtegi väga head väravavõimalust. Ometi ei tähenda see, et mäng poleks pingeline olnud - vastupidi, tempo oli tasemele vastav ja omajagu poolikuid šansse tekkis mõlemal meeskonnal.

Individuaalses plaanis algas mäng Klavanile ebameeldivalt, sest juba seitsmendal minutil pidi ta Sergio Agüero maha võtma ning teenis kollase kaardi. Olukorras oli aga tegelikult süüdi Liverpooli vasakkaitsja James Milner, kelle tagasisööt otse City mängijatele sülle kukkus. Klavan tegi seepeale vea, et kindel väravavõimalus ära hoida.

Hoolimata varajasest hoiatuskaardist suutis Klavan pakkuda ideaalilähedase mängu, klaarides õigete kohavalikute ja täpsete tehnilise sooritustega külaliste rünnakuid järjepanu. Täiesti märkamatuks jäid tänu Liverpooli heale kaitsele nii mängukeelust vabanenud Agüero kui keskväljamootor Yaya Toure. Meeskonna tegemisi kajastav Liverpool Echo hindas nii eestlase kui Lovreni mängu 8 punkti vääriliseks.

31-aastane viljandlane on Inglismaa kõrgliigas viibinud väljakul nüüd 405 minutit järjest (alates West Hami mängu poolajast, kui Joel Matip vigastada sai). Liverpool on selle ajaga löönud 10 väravat ning endale lasknud lüüa vaid ühe.

Liverpool manager Juergen Klopp and Liverpool's Ragnar Klavan celebrate after the game

City pole Anfieldil Liverpooli võita suutnud juba 2003. aastast, mullu mängis Jürgen Klopp toona veel Manuel Pellegrini poolt juhendatud City kodus üle numbritega 3:0.

Liverpool on nüüd liiga esikuuikust kõigi meeskondadega tänavu kohtunud - saldoks 3 võitu, 2 viiki ja mitte ainsatki kaotust. Londoni Arsenalist (4:3) ja Londoni Chelseast (2:1) saadi jagu ning Tottenham Hotspuri (1:1) ja Manchester Unitediga (0:0) mängiti viiki.

Uuele aastale läheb Inglismaal liidrina vastu Londoni Chelsea (49 p), kes alistas täna kodus 4:2 Stoke City ja pikendades võiduseeria 13 mänguni. Järgnevad just Liverpool (43 p) ja City (39 p).

Tänased mängud:

Burnley - Sunderland 4:1
Londoni Chelsea - Stoke City 4:2
Leicester City - West Ham United 1:0
Manchester United - Middlesbrough 2:1
Southampton - West Bromwich Albion 1:2
Swansea City - Bournemouth 0:3
Liverpool - Manchester City 1:0

Tabeliseis:

1. Chelsea 49 punkti (19 mängu)
2. Liverpool 43 p (19)
3. Man City 39 p (19)
4. Arsenal 37 p (18)
5. Tottenham 36 p (18)
6. Manchester United 36 p (19)
...
18. Sunderland 14 p (19)
19. Hull City 13 p (19)
20. Swansea 12 p (19)