Hooaja lõpuni on jäänud üks voor ning Ajaxil on koos 73 punkti. PSV Eindhoven on teine 69 ja Feyenoord kolmas 66 punktiga. Ajax on 33 mängust teeninud 21 võitu, 10 viiki ja 2 kaotust.

Ajaxile oli see kolmas järjestikune meistritiitel ning peatreener Frank de Boer tõusis selle saavutusega selliste treenerite kõrvale nagu Rinus Michels ja Louis van Gaal. “On suur au saada nimetatud koos selliste legendaarsete treeneritega, eriti veel minu vanuses,” ütles 42-aastane De Boer. “Veel erilisemaks teeb selle see, et pean Ajaxit enda klubiks ning selliste saavutusteni jõudmine teeb mind väga uhkeks.”

De Boer võttis Ajaxi peatreeneritooli Martin Jolilt üle 2010. aasta detsembris.

De Boer on oma tegudega äratanud ka teiste Euroopa tippklubide tähelepanu. “Ma olen sellest kuulnud, kuid ainus, kes minu poole otse pöördunud on, on Liverpool. Nad helistasid ja ma palusin päeva mõtlemisaega, kuid teadsin juba, et ei taha praegu Ajaxist lahkuda. Liverpool on suurepärane klubi, kus ma võiksin oma visiooni ellu viia, kuid ma pole selleks sammuks veel valmis,” lisas mängijana viis Hollandi ja ühe Hispaania meistritiitli võitnud hollandlane.

Ajaxil on viimastel aastatel olnud probleeme oma parimate mängijate kinni hoidmisega ning seetõttu on neil ka raske Euroopas midagi suurt korda saata. Selle hooaja alguses lahkusid Tottenhami ja PSG-sse Jan Vertonghen ja Gregory van der Wiel, Newcastle Unitedisse läks Vurnon Anita.
Samal ajal kui enamus klubisid kasutab raha meeskonna tugevdamiseks, on Ajax läbi aegade panustanud rohkem noorte arendamisse.

Meistrite liigas pole Ajax 16 parema seast kaugemale jõudnud alates 2003. aastast ning hoolimata klubi heast majanduslikust seisust pole neil ka uue hooaja eel plaanis suuremaid kulutusi mängijatele teha. “On võimalus, et me teeme erandi, kuid see peab olema ka erakordselt hea mängija,” sõnas De Boer.