Kuigi hääletus lõppes juba novembri lõpus, püsib pinge Ballon d`Ori nime kandva auhinna võitja osas kuni 13. jaanuarini, mil FIFA pidulikul galal öeldakse välja võitja nimi.

Suurimad šansid on paljude arvates Cristiano Ronaldol, kes võitnud auhinna korra (2008. aastal ManU ridades), kuid pidanud teise kohaga leppima suisa neljal aastal (2007, 2009, 2011, 2012). Portugallane on löönud tänavu Euroopa tippjalgpallis rohkem väravaid kui keegi teine, samas ei õnnestunud tal Realiga võita koduliigat ega Meistrite Liigat.

Lionel Messi on valitud parimaks neljal järjestikusel aastal, kuid paljudele tabamustele ja Hispaania meistritiitli võitmisele pole argentiinlane asjatundjate arvates favoriit.

Müncheni Bayerniga Saksamaa meistriks ja karikavõitjaks tulnud ning maikuu lõpus ka Meistrite Liiga tšempioniks kroonitud Franck Ribery on olnud lõppeval aastal oma meeskonna üks võtmefiguure. Just prantslast, kes pole varem kunagi isegi kolme parema hulka pääsenud, peetakse Ronaldo suurimaks ohustajaks.