Kaks Inglise jalgpalli koorekihti kuuluvat klubi on vastamisi 29. aprillil Old Traffordil ja 5. mail Emirates Stadiumil, eurosarjades varem kokku pole saadud, kirjutab Sportnet.

"Meie mängud on alati olnud põnevad. Mõlemad klubid harrastavad ründavat jalgpalli ning see loob lootused erutavaks poolfinaaliks," ütles Arsenali loots Wenger.

"Vastamisi on kaks head meeskonda, vürtsiks see, et mõlemad on inglise klubid," lisas Ferguson.

Mõlema treeneri ühise ametiaja (septembrist 1996) jooksul on klubid erinevates kodustes sarjades kohtunud 37 korda. Manchester United on võitnud 14, Arsenal 15 mängu, viiki on jäänud 8 vastasseisu.

Lisaks eurosarja mängudele võivad ManU ja Arsenal kokku saada ka tänavuses FA Cupi finaalis. Arsenal kohtub 18. aprillil poolfinaalis kodus Chelsea' ja Manchester United päev hiljem samuti kodus Evertoniga.

Premier League'is on sel hooajal kohtutud ühe korra ja Londonis õnnestus Arsenalil võita 2:1. Teist korda kohtutakse meistrisarja eelviimases voorus 16. mail Manchesteris.

"Hooaja alguses mängisime fantastilist jalgpalli ning ootan, et leiame ka hooaja lõpus just sellise mängu. Peame esimese mängu kodus ning 1:0 võit oleks meile täiuslik tulemus. Aga kerge ei saa olema," arvas Ferguson.

"Usun, et otsustavaks saavad hetke vorm ja see, kuidas mängijate füüsis kestab. Väljakutse on võrratu ja motivatsiooniga probleeme pole. Ma ei tahaks spekuleerida Manchester Unitedi nõrkuste üle - inglise klubidega on nende kõrge kvaliteedi tõttu alati raske mängida," arvas Wenger.

Manchester Unitedi ja Arsenali vastasseisud on Inglise jalgpalli ilmestanud läbi aegade, seda ka viimase kümnekonna aasta jooksul. Hooajal 1997/1998 juhtisid Punased Kuradid Kahurimeeste ees korraks juba 12 punktiga, kuid Arsenal mängis hooaja teise poole võimsalt ning võitis nii liiga kui karika. Old Traffordil võideti tookord 1:0.

Järgmisel hooajal võitis Manchester United kolm tiitlit - Meistrite liiga, koduse liiga ja FA Cupi. Viimase sarja poolfinaalis oldi omavahel vastamisi kaks korda, alles kordusmängu lisaajal lõi Ryan Giggs otsustava värava. Roy Keane saadeti tolles kohtumises väljakult minema ning Peter Schmeichel tõrjus Dennis Bergkampi sooritatud penalti.

Arsenali hiilgehooajal 2003/2004 läksid kahe klubi mängijad ja personal Old Traffordi tribüünialuses omavahel kaklema pärast seda, kuid Manchester United oli 2:0 võiduga lõpetanud Arsenali 49 mängu kestnud kaotusteta seeria Premier League'is.

Ferguson väitis tookord, et teda olla visatud pitsalõiguga ning kõmualdis briti press ristis vahejuhtumi Pizzagate'iks ja Battle of the buffet'iks.

"Ootan neid kohtumisi," kinnitas Unitedi ründetäht Wayne Rooney. "Selles sarjas oleme inglise klubidest mänginud vaid Chelsea'ga (mullu finaalis) ja see kogemus ennustab kompromissitud võitlust. Loodetavasti väljume sellest vastasseisust võitjatena."

"Meil on võimalus võita kõik ja me oleme kindlad, et saame sellega hakkama," lisas kolmapäeval Porto vastu imelise värava löönud Cristiano Ronaldo.

"Saab olema väga raske. Oleme nende vastu liigas alati hästi mänginud, kuid tegemist on tõenäoliselt maailma parima meeskonnaga, seega ei tule midagi kergelt kätte. Aga kui mängime nii nagu täna Villarreali vastu, siis pole meil midagi karta," sõnas kolmapäeval hispaanlaste vastu Arsenali 3:0 võidule aluse pannud ründaja Theo Walcott.