Eelmise hooaja Prantsusmaal Marseille`s laenul veetnud Barton on tagasi oma koduklubi QPRi juures, kuid kuna ta ei kuulu Londoni klubi peatreeneri Harry Redknappi plaanidesse, sooviks poolkaitsja liituda oma lemmikmeeskonna Evertoniga.

30-aastane Barton on tunnistanud, et oleks Evertoniga liitumise nimel nõus leppima ka palgakärpega. Inglase nädalapalgaks olevat hetkel 70 000 naelsterlingit.

Kui Southallilt küsiti Bartoni võimaliku Evertoniga liitumise kohta, teatas kuulus väravavaht: "Mida ta Evertonile juurde annaks? Ta on vahetevahel pooleldi korralik mängumees, kuid kui ta oleks tõesti hea, siis sooviks Harry Redknapp teda jätkuvalt QPRis näha."

"Ma ei kujuta ette, kuidas ta Evertoni mänguplaani sobiks. Ta pole just maailma parim söötja. Jah, ta on terve ning võib terve päeva joosta edasi ja tagasi, kuid sama tegi ju ka Forrest Gump," lisas Southall irooniliselt, vahendab Metro.

Endist Walesi koondise esiväravavahti Southalli peetakse 1980ndate aastate üheks paremaks väravavahiks. Evertoni rivistuses pidas ta rekordilised 578 mängu, tulles kahel korral Inglismaa meistriks ja karikavõitjaks.