Ees ootab kohe nii mõnigi väga põnev vastasseis ning favoriitidest alustavad teed Rooma suunas kell 21.45 Chelsea, Roma, Milano Inter, Atletico Madrid, Liverpool ja Barcelona, kirjutab soccernet.ee

Grupp A:

Alagrupis A alustab oma teekonda eelmise hooaja finalist Chelsea, kes võõrustab kodus Bordeaux Girondins’i. Suuremaid probleeme Chelseal pole, kuid kaks Aafrika päritolu tähte ei mängi — Didier Drogba kannab eelmise aasta finaalis saadud mängukeeldu ning Michael Essien ravib ränka põlvevigastust. Bordeaux’l põhimeeste puudumisega suuremaid probleeme pole.

Teine suur tiim on sellesse gruppi veel eksinud — AS Roma, kelle koduhoovis toimub 2009. aasta maikuus finaal, mängib kodus Rumeenia tiimi CFR Clujga. Romal on mitmeid vigastusprobleeme — Rumeenia tšempionite vastu ei saa kaasa teha ei kapten Francesco Totti ega ka Daniele De Rossi ning mitu teist põhikoosseisu liiget.

21:45 Chelsea — Bordeaux
21:45 Roma — CFR Cluj

Grupp B:

Grupis B tõmbab suuremat tähelepanu loomulikult Jose Mourinho juhendatav Milano Inter, kes avamängus suvel korralikult tugevdunud Ateena Panathinaikose vastu läheb. Interi olukord on üsna hea, vaid Dejan Stankovic, Walter Samuel ning Christian Chivu on vigastatud ning kurta ei saa ka külalised Kreekast.

Sakslaste Werder Bremen pole kodust liigat hästi alustanud, kuid möödunud voorus saadi lõpuks oma esimene võit kirja. Üllatuslikult 3. kvalifikatsiooniringis Pireuse Olympiakose välja lükanud Küprose tiimi Famagusta Anorthosise vastu minnakse kodupubliku ees kindlat võitu võtma.

21:45 Inter — Panathinaikos
21:45 Werder Bremen — Anorthosis

Grupp C:

C-alagrupis toimub põnevuskohtumine, kus lähevad vastamisi Barcelona ja Lissaboni Sporting, kellest esimene loodab uue treeneri all 2006. aasta triumfi korrata ning Meistrite Liiga oma ajaloos juba kolmandat korda võita. Barcelonal on hetkel puudujatega paar probleemi ning viimatine pauk saabus nädalavahetusel Aleksandr Hlebi vigastusega.

Väheke madalama profiiliga kohtumine toimub Šveitsis, kus kohalik Basel võõrustab Ukraina giganti Donetski Šahtari.

21:45 Barcelona — Sporting
21:45 Basel — Šahtar

Grupp D:

Gruppi D peatakse üheks tõenäoliseks põnevusgrupiks ning seda ka põhjusega — sinna kuuluvad Liverpool, PSV, Atletico Madrid ning Marseille’ Olympique.

Grupi kuulsaim nimi, viiekordne Meistrite Liiga võitja Liverpool, külastab pärast nädalavahetuse võitu Manchester Unitedi üle prantslaste Marseille’d, kellega ka eelmine hooaeg ühes grupis oldi. Liverpooli mängijate enesekindlus on kõrge, kuid on ka paar probleemi, millest suurim on Javier Macherano saadud vigastus.

Hollandis lähevad vastamisi PSV Eindhoven ja üle pika aja taas Meistrite Liigasse naasnud Atletico Madrid, kes Sergio Agüero väravate toel nii mõndagi vutifänni sel hooajal üllatada loodab. Atletico ridades on hetkel mitmeid vigastusprobleeme — ei Pablo, Maxi Rodriguez ega Marnio Pernia kaasa ei tee.

21:45 PSV — Atletico
21:45 Marseille — Liverpool