Dortmund läks juba üheksandaks minutiks 2:0 ette, kui Marco Reus ja Jakub Blaszczykowski (penaltist) palli Bernd Leno selja taha saatsid.

Lahtine mäng jätkus, kuigi Dortmund oli kaheväravalise eduseisuga selgelt rahul ja kohtumise algusega võrreldes sama hooga enam rünnakule ei kippunud.

Sami Hyypiä ja Sascha Lewandowski juhendatav Leverkusen suutiski teisel poolajal Dortmundi veidi hooletu mängu ära kasutada, kui kaitsev poolkaitsja Stefan Reinartz nelja minuti jooksul, 58. ja 62. minutil, kaks väravat lõi.

Dortmundil ei kulunud uuesti juhtima asumiseks palju aega - juba 63. minutil pääses Borussia 3:2 ette. Võiduväravaks kujunenud tabamuse autoriks oli hooaja 12. värava löönud Robert Lewandowski.

Kahe nädala pärast Meistrite Liigas Donetski Šahtariga mängival Dortmundil oli võimalus ka 4:2 juhtima minna, aga Blaszczykowski päeva teise penalti suutis Leverkuseni puurilukk tõrjuda.

Päeva teises mängus alistas Nürnberg kodus 2:1 Mönchengladbachi Borussia.

Bundesligat juhib 20 mänguvooru järel Müncheni Bayern 51 punktiga. 39 punkti kogunud Dortmundi Borussia tõusis võiduga tabelis teiseks, koduväljakul hooaja esimese kaotuse saanud Leverkusen (37 p) langes kolmandaks.