Luizi eelmine klubi Pariisi Saint-Germain teenis mehe müügist 38 miljonit eurot. Tehing viidi lõpule päris viimasel üleminekute päeval.

Luizi kritiseeriti tema eelmisel Chelsea-perioodil (2011-2014) lapsikute eksimuste pärast, millest ta ei saanud lõplikult lahti ka PSG-s. Endine Manchester Unitedi kaitsja Gary Neville on Luizi kirjeldanud kui mängijat, "keda kontrollib publiku seast Playstationi puldiga 10-aastane poisiklutt".

Conte sõnul on Luiz oma nõrkade külgede kallal kõvasti tööd teinud ning tal on brasiillasesse usku. "David Luiz mängib homme esimest korda meiega ning me oleme selles osas enesekindlad," ütles ta tänasel pressikonverentsil. "Ta on hea mängija. Olen treeningul tema poolt näinud ainult häid asju."

Conte oli sunnitud pressikonverentsil ümber lükkama kuuldused, nagu lahkuks hispaanlasest poolkaitsja Cesc Fabregas talvise üleminekuperioodi jooksul Chelseast teise klubisse. "Cesc kuulub minu ja Chelsea plaanidesse. Teame kõik, et ta on fantastiline mängija," ütles ta.

Chelsea läheb homsele mängule vastu 11. septembril tehtud 2:2 viigi pealt Swansea Cityga. Liverpool saavutas eelmises voorus tiitlikaitsja Leicester City vastu fantastilise 4:1 võidu. Ragnar Klavan on vigastatud ja homme eeldatavasti Liverpooli koosseisu ei kuulu. Mäng Londonis algab Eesti aja järgi kell 22.