"Vajasime sel hetkel muutust - olen selles täiesti kindel," rääkis Courtois Mourinho vallandamise kohta, kirjutab Inglismaa ajaleht The Sun. "Tegime siis liiga palju viike ja lasime endale liiga kergesti väravaid lüüa. Ka mina oleksin pidanud nii mõnegi palli rohkem tõrjuma."

Chelsea kohutavalt kesise hooaja alguse kohta arvas belglane, et selle põhjuseid tuleb otsida hooajaeelsest ettevalmistusest.

"Raske on põhjendada, miks meie algus nii kehvaks on kujunenud. Vahest on see seotud hooajaeelse treeningperioodiga, mis oli äärmiselt lühike. Alustasime treeningutega alles 16. juulil ja juba kuus päeva hiljem mängisime New York Red Bullsiga. Me olime väga kehvas füüsilises vormis. Siis kaotasime Community Shieldil Arsenalile ja hooaeg algas kehvasti. See kõik hakkas kuhjuma," selgitas Courtois.

Kui Mourinho käe all kaotas Chelsea sel hooajal koduliigas 16st mängust koguni üheksa, siis praeguse peatreeneri Guus Hiddinki juhendamisel pole Chelsea 14 mängu jooksul veel kaotusekibedust tundnud. Chelsea on tõusnud selle ajaga 16. kohalt kümnendaks