Põhjuseks asjaolu, et 2014. aasta jaanuaris alustas Hispaania prokurör uurimist FC Barcelona jalgpalliklubi endise presidendi Sandro Roselli suhtes. Täpsemalt süüdistatakse Roselli selles, et Neymari ostmisel kanditi väidetavalt suur hulk raha kõrvale. Kui Neymari ostusummaks oli 57,1 miljonit eurot, siis brasiillase endine koduklubi Santos sai sellest vaid 17,1 miljonit eurot.

Barcelona esitatud dokumentidest lähtub, et ülejäänud 40 miljonit läks Neymari perekonnaga seotud firma arvele. Kohus püüab nüüd välja selgitada, mis sellest rahast edasi sai ning kas Barcelona presidenti saab karistada raha kõrvale toimetamise eest.

BBC andmetel ütlevad uurijad, et Neymari tegelik üleminekusumma oli koguni 83 miljonit eurot ning Barcelona on osa diilist varjanud. Algse süüdistuse esitas Brasiilia investeerimisfirma DIS, kes omas Neymari mängijaõigustest 40%. Kuna vastav 40% arvutati aga vaid Santosele antud 17,1 miljonist (DIS sai seega 6,8 miljonit - toim,), esitaski firma apellatsiooni, et tegelikult pidanuks nendele antav rahasumma olema oluliselt suurem.

Kõnealuse intsidendiga käisid eile kohtus tunnistamas nii Neymari skandaali tõttu ametist tagasi astunud Rosell kui Barcelona praegune president Josep Maria Bartomeu. Nemad oma süüd eitasid. Täna on kord Neymari käes, kes samuti asjadest omapoolse nägemuse peab andma.