25-aastane ja 192 cm pikkune Olivier Giroud on Prantsusmaa meistri Montpellier` ründaja. Lõppenud hooajal lõi Giroud oma koduklubi eest 36 mänguga 21 väravat ja püüdis sellega mitmete suurklubide tähelepanu. 2011. aasta novembris tegi Giroud debüüdi ka Prantsusmaa koondises, kui pääses sõprusmängus Belgia vastu platsile vahetusest. Prantsusmaa koondise peatreener Laurent Blanc valis nüüdseks juba kuue koondisemänguga ühe värava ja kolm väravasöötu andnud Giroud ka käimasolevasse EM-koondisesse, kuid esimeses kohtumises Giroud mänguaega veel ei saanud.

Montpellier` peatreener Rene Girard ütles Prantsusmaa RMC raadiojaamale antud intervjuus, et Arsenali juhendaja Arsene Wenger on väga huvitatud Giroud' mängijaõiguste omandamisest. Girard lisas, et kui Wenger saab kokkuleppele Montpellier` klubi presidendi Louis Nicolliga, siis siirdubki Giroud sel suvel viimastel aastatel mitte just liiga palju tiitleid võitnud Arsenali ridadesse.

Giroud oleks tehingu toimudes juba teine ründaja, kelle Arsenal uueks hooajaks ostnud on. Mõned kuud tagasi sõlmiti leping Saksamaa koondisega praegu EMil mängiva 27-aastase Lukas Podolskiga. Seni tundub vähemalt, et Arsene Wenger on ostutaktikat muutmas ja sel aastal ei soetatagi enam kõik uued mängijad augusti viimasel nädalal nagu eelmisel suvel.

Arsenali ründeliini jäävad ilmselt uueks hooajaks ka senised põhiründajad Theo Walcott ja Robin van Persie, seega Giroud' ülemineku teoks saamisel tekib Arsenalis kõva konkurents ründaja positsioonile.