AC Milan, kes ei olnud Meistrite Liigas kodustaadionil kordagi Inglismaa klubidele kaotanud, mängis Arsenali vastu kaitsetaktikast lähtuvalt ja see maksis neile ka kätte. Inglismaa meistriliiga liidermeeskond Arsenal, kes oli Londonis leppinud 0:0 viigiga, domineeris tervet korduskohtumist ja läks 85. minutil Cesc Fabregase suurepärasest kauglöögist mängu teenitult 1:0 juhtima.

Viis minutit hiljem lõi Togo koondise ründetäht Emmanuel Adebayor Arsenali teise värava ja Londoni klubi tagas koha veerandfinaali.

Manchester United jõudis teisipäeval Meistrite Liigas kümnenda järjestikuse koduvõiduni, korrates sellega Torino Juventuse käes olnud eurosarja rekordit. Inglismaa valitsev vutimeister alistas Old Traffordil Cristiano Ronaldo väravast Lyoni 1:0. Avamäng Prantsusmaal oli lõppenud 1:1.

Lisaks ManU-le püsib sel hooajal Meistrite Liigas endiselt alistamatuna ka Barcelona, kes võitis täna Xavi väravale šotlaste Celticu 1:0. Kahe mängu kokkuvõttes jõudsid hispaanlased veerandfinaali üldskooriga 4:2.

Sevilla ja Fenerbache mäng läks lisaajale, sest hispaanlased juhtisid normaalaja lõpuks 3:2 ja kahe mängu kokkuvõttes oli seis 5:5. Lisaajal kumbki meeskond väravani ei jõudnud ja nii pidi neljas veerandfinalist selguma penaltide abil. Istanbuli klubi kangelaseks tõusis karistuslöökide seerias väravavaht Volkan Demirel, kes tõrjus nii Escude`i, Maresca kui Daniel Alvesi penaltid ning aitas Fenerbache tulemusega 3:2 veerandfinaali.

UEFA Meistrite Liiga:
Barcelona  — Celtic 1:0 (avamäng 3:2)
Xavi 3

Manchester United — Lyon 1:0 (avamäng 1:1)
Cristiano Ronaldo 41

Sevilla  — Fenerbahce 3:2, penaltid 2:3 (avamäng 2:3)
Daniel Alves 5, Sidi Yaya Keita 9, Frederic Kanoute 40  — Deivid 20, Deivid 79

AC Milan  — Arsenal 0:2 (avamäng 0:0)
Cesc Fabregas 85, Emmanuel Adebayor 90