Et Inglise vuti jälgimist veelgi põnevamaks teha, toome välja igast meeskonnast ühe mängija, kelle taust on ehk veidi huvitavam kui keskmisel Inglismaal mängival mehel (valik on äärmiselt subjektiivne!). Neljandas ja ühtlasi viimases osas on luubi all liiga viis paremat meeskonda (nädalataguse seisuga).

Arsenal's manager Wenger and Sanchez react during their English Premier League soccer match aginst Southampton at the Emirates Stadium in London
5. Londoni Arsenal 26 punkti - Alexis Sanchez
Võime spekuleerida, et kui Arsene Wenger poleks juulis Barcelonalt Alexis Sanchezit ostnud, oleks Arsenal praegu suure tõenäosusega ilmselt veelgi kaugemal liiga liidrist kui 13 punkti. Tegelikult polnudki eelmisel nädalal oma 26. sünnipäeva tähistanud ründaja esimesed mängud uue koduklubi eest kuigi muljetavaldavad, ent liigahooajal on tšiillane kinnitanud oma positsiooni maailma paremate jalgpallurite seas. Sanchez, kes mängis muide enne Barcasse siirdumist kolm hooaega Udineses, on olnud tänavu ainus Põhja-Londoni klubi mängija, kes suutnud mängust mängu realiseerida väravavõimalusi hea protsendiga. Tema saldo - 16mänguga 9 väravat ja 5 väravasöötu - ütleb tegelikult kõik. Küsimus on nüüd pigem selles, kas Sanchez suudab kogu hooaja mängida ühtlaselt hästi või tuleb tihedast mängugraafikust tingituna millalgi sisse ka mõõn.
498499465
4. West Ham United 28 punkti - Stewart Downing
Middlesbrough' kasvandik Stewart Downing paistis olevat oma karjääri tipul 2011. aastal, kui ta pärast edukat hooaega Aston Villas väidetavalt suisa 20 miljoni naela eest Liverpooli siirdus. Ent suurklubis läks inglase jaoks valesti kõik, mis valesti minna sai, ning kahe hooajaga lõi ta liigas vaid kolm väravat. 2013. aasta suvel müüs Liverpool Downingu neli korda väiksema summa eest West Hami, kus ta esimesel hooajal ühest liigaväravast enamat ei suutnud. Ent tänavu on Sam Allardyce'i meeskond hakanud mängima suurepäraselt ning üks edu võtmeid ongi olnud just Downing. 30-aastane poolkaitsja on Hammersi rünnakute süda ning sellest annab märku ka tema tänavu statisitika liigas: 3 väravat ja 6 väravasöötu.
Manchester United's Herrera celebrates scoring a goal against Queens Park Rangers during their English Premier League soccer match at Old Trafford in Manchester
3. Manchester United 31 punkti - Ander Herrera
Manchester Unitedil oli kindel soov Ander Herrera oma ridadesse meelitada juba eelmisel suvel, kui Bilbao Athtleticole tema eest 24 miljoni naelane pakkumine tehti. Ent Hispaania keskmike hulka kuuluv Athletic polnud nõus oma andekat poolkaitsjat sellise summa eest müüma. Õigesti tegi, nagu hiljem selgus, sest sel suvel tegi ManU Herrera eest uue pakkumise, 36 miljonit naela, ning seda Bilbao enam tagasi lükata ei saanud. Premier League'i karjääri on 25-aastane Herrera alustanud igatahes hästi: 9 mängu, 2 väravat ja 3 väravasöötu. Alaliseks põhikoosseisu meheks pole ta siiski Louis van Gaali all veel saanud.
498499427
2. Manchester City 36 punkti - Jose Pozo (ründaja)
Et City meeskond on suures osas jäänud mullusega samaks ning naljalt noortele võimalust ei anta, võiks ainsa n-ö üllatajana tuua esile 18-aastase Jose Pozo, kes tegi oma liigadebüüdi 3. detsembril mängus Sunderlandiga, kus ta viimasteks minutiteks mängu sai. Suurema üllatuse pakkus Manuel Pellegrini meeskonna poolehoidjatele aga kolm päeva hiljem, kui Pozo ennistati mänguks Evertoni vastu suisa algkoosseisu. Ent tagasi algusesse. Malagast pärit Pozo annet nägi esmalt Madridi Real, kes ta 11-aastasena oma noortemeeskonda võttis. Mängijaks sirguski hispaanlane Realis, ent mõnevõrra üllatuslikult müüs klubi ta 2012. aastal 2,4 miljoni naela eest Manchester Citysse. Kui esimesel Inglismaa-aastal valiti Pozo City vutiakadeemia parimaks mängijaks, siis mullu pidi ta hüppeliigese vigastuse tõttu suure osa hooajast vahele jätma. Vigastusest paranenuna pakkus Pozo aga legendaarse Patrick Vieira juhendamisel taas häid esitusi ning teenis hüüdnime "Mini-Messi". Esindusmeeskonnas avaväravani jõudmine on Pozo puhul vaid aja küsimus.
Sunderland's Sebastian Larsson is challenged by Chelsea's Nemanja Matic during their English Premier League soccer match at the Stadium of Light in Sunderland
1. Londoni Chelsea 39 punkti - Nemanja Matic
Olgugi, et ühe Nemanjaga (Vidic) jättis Inglise liiga suvel hüvasti, on sama nime au sees hoidmise võtnud üle Chelsea kaitsev poolkaitsja Nemanja Matic. 26-aastase serblase roll on olnud Chelsea tänavuses edus ehk isegi suurem kui kellelgi teisel, sest tema võimet keskvälja kontrollida peetakse hindamatuks. Muide, Matic, kes liitus Chelseaga 11 kuud tagasi, kuulus meeskonna ridadesse ka aastatel 2009-2011, kui klubi ostis ta Slovakkia klubilt Košicelt vaid 1,4 miljoni naela eest (!). Vigastuse tõttu Maticil toona end põhikoosseisu veel mängida ei õnnestunud ning klubi andis ta vahetusdiili käigus Benficale (Chelsea andis 21 milj. ja Matici ning sai vastu David Luizi). Uue võimaluse sai Matic Chelseas aga selle aasta alguses, kui Jose Mourinho hädasti kontrolliva poolkaitsja kohale head mängijat vajas ning Benficast Matici 21 miljoni naela eest tagasi ostis. Lisaks kaitsetööle ka rünnakutel meeskonda suurepäraselt toetava Matici rollist annab märku kasvõi tõsiasi, et hooaja ainsa kaotuse (Newcastle'i vastu) sai Chelsea mängus, kus Matic kaasa ei teinud. Kõigis teistes kohtumistes on ta väljakul olnud.