Et Inglise vuti jälgimist veelgi põnevamaks teha, toome välja igast meeskonnast ühe mängija, kelle taust on ehk veidi huvitavam kui keskmisel Inglismaal mängival mehel (valik on äärmiselt subjektiivne!). Esimeses osas on luubi all hetkel kohtadel 16-20 paiknevad klubid ja nende mängijad. 

Swansea City's Angel Rangel chases Leicester City's Jamie Vardy during their English Premier League soccer match in Swansea
20. Leicester City 10 punkti - Jamie Vardy (ründaja)
27-aastase Jamie Vardy nimi kerkis laiema üldsuse huulile 21. septembril, kui mullu Inglise tugevuselt teise liiga esimesena lõpetanud ja otse kõrgliigasse pääsenud Leicester alistas kodus 5:3 Manchester Unitedi. Vardy saldo antud kohtumises oli uskumatu: värav ja neli väravasöötu. Tema teed tippu nimetatakse tihti muinasjutuliseks, sest ta alustas karjääri amatöörliigadest, kus pidi endale ja oma tütrele leiva lauale saamiseks paralleelselt ka n.ö päristööd tegema. Inglise tugevuselt teises liigas debüteeris Vardy 25-aastaselt ning kõrgliigas alles sel sügisel, 27-aastasena.
Arsenal's Per Mertesacker challenges Hull's Abel Hernandez during their English Premier League soccer match at the Emirates stadium in London
19. Hull City 13 punkti - Abel Hernández (ründaja)
Lõuna-Ameeriklased on viimastel aastatel üha enam hakanud leidma teed Inglismaale. Üks selliseid näiteid on ka Uruguay koondise ründaja Abel Hernández, kelle Hulli siirdumist peeti suureks üllatuseks. 24-aastasest Hernándezist, kes lõi mullu Itaalia liigas Palermo eest 14 väravat, sai hoobilt Hulli kõigi aegade kalleim mängija (10 miljonit naela). Samas Inglise liigas kohanemine pole tal kõige paremini sujunud ning hetkel on Hernándezi arvel liigas vaid kolm väravat.
498499403
18. Queens Park Rangers 14 punkti - Charlie Austin (ründaja)
25-aastase Charlie Austini edulugu meenutab veidi Jamie Vardy oma, sest ka tema pidi tippu pürgimist alustama amatöörliigadest. 2013. aasta suvel QPR-i siirdunud Austin on olnud Harry Redknappi meeskonnas asendamatu liige: mullu lõi ta Championshipis 31 mänguga 17 väravat, tänavusel debüüthooajal Premier League'is on tal kirjas 14 mänguga juba 8 tabamust. Muide, eriti valus on Austini head vormi vaadata praegu Hullil, kes oli poolteist aastat tagasi teda oma meeskonda toomas, kuid pärast ebaõnnestunud meditsiinilist kontrolli loobuti tema palkamisest.
498499417
17. Burnley 15 punkti - Tom Heaton (väravavaht)
Burnley meeskond on juba ise omaette nähtus, kasvõi seepärast, et nende koosseisus pole ainsatki mängijat väljaspoolt Briti saari. Ent Tom Heatonist on paslik rääkida just nüüd, pärast nädalavahetust, kus tema supertõrjed aitasid meeskonna üllatusvõiduni (1:0) Southamptoni üle. Mõned vutisõbrad ehk ei mäletagi enam, et tegu on Manchester Unitedi kasvandikuga (2002-2010). Suurklubist lahkus Heaton, kuna esimeseks väravavahiks tal end meeskonnas murda ei õnnestunud. Ent tänavune hooaeg on näidanud, et ManU aegadel suisa kuues klubis laenul viibinud Heaton on suure ringiga tagasi tippklubide vaatevälja kerkinud.
498499253

16. Crystal Palace 15 punkti - Mile Jedinak (poolkaitsja)
Aastaid ühest klubist teise rännanud Mile Jedinak paistab olevat leidnud Crystal Palace'is lõpuks koha, mis talle sobib. Horvaatiast pärit Austraalia koondislane mängib Palace'is 2011. aastast ning üle-eelmisest hooajast kannab ta ka kaptenipaela. Lõppev aasta on olnud Jedinakile isiklikus plaanis eriti edukas: suvisel MM-il oli ta esmakordselt Austraalia koondise kapten, sügisel on ta aga mänginud Palace'i eest oma elu parimat jalgpalli. Lisaks oma meeletule väljakul võitlemisele ja musta töö tegemisele, millest annab aimu juba üksnes tema välimus, on 30-aastane Jedinak löönud liigas juba ka 5 väravat.