Ka austerlased saadeti teele viimaste aastakümnete suurimate lootustega. Pärast edukat valikturniiri ootasid kodused fännid koondiselt Prantsusmaal häid esitusi ja alagrupist edaspiääsu ka finaalturniiril.

Praeguseks on olukord pärast teist vooru selles alagrupis muutunud ülimalt põnevaks. Kui mängus Eesti vastu läks Portugalil võrku kõik, mis vähegi võimalik ja isegi mõni pall, mis poleks pidanud sinna sattuma, siis finaalturniiril on Portugal väravalöömisega tõsises hädas. Tundub, et selles 7:0 mängus võeti fortuunalt tulevaste matšide arvelt lõivu.'

Tänases mängus oli võtmemomendiks Christiano Ronaldo penalti. Lööma asudes oli Ronaldo kehakeel ebalev, ta ei läinud löögile temale omase kindluse ja sihikindla pilguga silmis ning tulemuseks oli väravaposti tabanud löök.

Austerlaste poole pealt oli huvitavamaks momendiks David Alaba väljavahetamine. Kui tegemist pole just mingi vigastusega seotud probleemiga, siis oli see Austria peatreeneri poolt väga huvitav käik. Kas oli Marcel Kolleri frustratsioon oma meeste esitusest muutunud nii suureks, et ta otsustas reageerida meeskonna liidri väljavahetamisega. Aga eks seda saavad Austria ajakirjanikud homme põhjalikult analüüsida.

Olukord F-alagrupis on nüüd ülimalt huvitav. Ungari on praktiliselt edasipääsu kindlustanud, aga kõigil teistel on võimalus kolmandas voorus ka enda jätkamine vormistada.

Tore, et reaalsed võimalused selleks on olemas ka Islandil, kuid vaadates samas Portugali mängukvaliteeti oleks ebaõiglane, kui nemad grupist edasi ei pääseks. Austerlased on oma mänguga edasipääsu seni võib-olla kõige vähem ära teeninud, aga nagu juba öeldud - võimalused on olemas kõigil ja tuleb väga huvitav kolmas voor.