Šveits, kes sai avamängus 1:0 jagu kümnekesi lõpetanud Albaaniast, jäi rumeenlaste vastu 18. minutil kaotusseisu, kui Bogdan Stancu realiseeris penalti. Kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi pärast seda, kui Stephen Lichtsteiner tegi oma karistusalas rumala vea, tirides Alexandru Chipciut särgist.

Mängu kergelt domineerinud Šveits viigistas 57. minutil Admir Mehmedi tabamusest, kes lajatas palli väravasse nurgalöögi järel.

Šveitsil on nüüd 4 ja Rumeenial 1 punkt. Täna hilisõhtul on A-alagrupi teise vooru teises mängus vastamisi Prantsusmaa (3p) ja Albaania (0).

Omavahelised mängud

Šveits ja Rumeenia on omavahel varem kohtunud 12 korral, mõlemal on viis võitu ja kaks viiki. Nende seas on ka päris suuri kohtumisi nagu näiteks 1994. aasta MM-i alagrupimäng Detroitis, mille Roy Hodgsoni juhendatav Šveits võitis 4:1. Rumeenia võttis end siiski kokku ja võitis alagrupi, pääsedes lõpuks veerandfinaali. Šveitsi laeks jäi kaheksandikfinaal.

1992. aastal purustasid rumeenlased šveitslaste edasipääsulootused EM-finaalturniirile. Šveitsil oli vaja viimasest mängust Bukarestis punkti, kuid selle asemel tuli üheväravaline kaotus ning edasipääs kingiti hoopis Šotimaale.

Meeskondade viimane omavaheline kohtumine jääb 2012. aasta maikuusse, kui Rumeenia võitis Luzernis 82. minuti väravast maavõistlusmängu 1:0.