E-alagrupi veenvalt võitnud itaallased esinesid ka täna väga hästi ja korraliku surve järel haarati eduseis avapoolaja 33. minutil.

Esimene värav sündis olukorras, kui Itaalia ründaja Ederi karistuslöögi David De Gea enda ette pudistas, seal oli esimesena jaol keskkaitsja Giorgio Chiellini, kes tühja võrgu ees ka ei eksinud ja 2012. aasta EMi hõbemedalisti 1:0 juhtima viis.

Teisel kolmveerandtunnil Hispaania ründetegevus küll pisut aktiviseerus, kuid Gianluigi Buffoni head tõrjed hoidsid seisu muutumatuna. 91. minutil tehti skoori hoopis teisel pool, kui Graziano Pellè kontrarünnakul Matteo Darmiani söödu värava eest ära realiseeris ning Antonio Conte hoolealused teenitult veerandfinaali juhtis.

Kaheksa parema seas ootab itaallasi ees valitsev maailmameister Saksamaa.

Enne mängu:

Kaks suurt lähevad turniiri varajases faasis vastamisi seetõttu, kuna Hispaania ei suutnud D-alagruppi võita, vaid jäi Horvaatia järel teiseks. Itaalia tegi n-ö oma ära, võites E-alagrupi Belgia ees.

Kui valitsevat meistrit Hispaaniat peeti juba enne turniiri algust favoriidiks, siis Itaalia kerkis favoriitide sekka alagrupiturniiri esimeste mängudega ning eelkõige just tänu võidule Belgia üle.

Kahe meeskonna peale jääb põhimeestest tänasest mängust eemale vaid Itaalia poolkaitsja Antonio Candreva, keda vaevab kubemelihasevigastus.

Itaalia - Hispaania