Saksamaa alustas kohtumist hoogsalt ja nad domineerisid mängu, kuid Ukraina kiirrünnakud ja jõuline rünnakule orienteeritud mõtlemine ründefaasis tekitas sakslastele suuri raskuseid ja peavalu. Võib öelda, et Saksamaa mängu päästis kiirelt standardolukorrast löödud värav ja esimesel poolajal oli nende ründetegevus Ukrainale šokeeriv – kaitseliin harutati korralikult lahti. Neil oli mitmeid võimalusi mängu otsustamiseks.

Ukraina üllatas sellega, et kuigi palli valdamises jäädi selgelt alla, siis rünnakud olid neil esimesel poolajal väga hea kvaliteediga. Nende mängijate kvaliteet oli kõrge ja tugevaid tsenderdusi anti täiskiiruselt – Saksamaa oli selgelt nende pallidega hädas. Ukrainal oli piisavalt kvaliteeti, et sakslaste nõrgad kohad üle leida. Saksamaa oli kaitsefaasis murtav ja oli näha neid kohti, kus nad hätta jäid. Ukraina andis kasti häid teravaid palle ning sakslastest kaitsjad ei suutnud konkurentide ründajaid piisavalt hästi markeerida.

Ukrainlaste probleemiks oli see, et nad ei suutnud kõrget tempot piisavalt kaua hoida, teisel poolajal rauges nende jõud suhteliselt kiiresti. Lõpus oli näha, et ukrainlaste kehad vajusid ette, pead alla. Mängijate mõtetest käis läbi, et ma pean minema ja jooksma, aga jõudu ja värskust ei olnud. Teise värava juures oli selgelt näha, et meeskond pidi tagasi kaitsesse jooksma, aga enam ei jõudnud. Nii suutiski Schweinsteiger väga kergelt värava lüüa. Ukrainlaste väsimise põhjuseks oli see, et Saksamaa hoidis kõrgeklassiliselt palli ja pani ukrainlased pallita jooksma.

Saksamaa mängis nagu suurfavoriit. Kui senistes mängudes võis näha kerget närvilisust ja sisseelamist, siis Saksamaa võttis kohe ohjad enda kätte. See oli täielik tipptase, kuidas nad värava alt kõrge pressingu kiuste palli lahti mängisid. Sakslaste taktikaline asetus ei olnud midagi erilist, aga nad tegid kõike väga kõrgetasemeliselt.