Esimesed 45 minutit oli täna Iirimaa triumf – selgelt kangastus eilne Põhja-Iirimaa esitus mängus Walesi vastu, kus eeldatav favoriit pandi kõva pressingu alla ning agressiivsusega hoiti vastased nullis. Täna piisas mängu alguses tekkinud momendist, kus Paul Pogba tekitas penalti, kuid avapoolajal oli Iirimaal momente värava löömiseks rohkem kui üks.

Ei taha ühtki paha sõna Iirimaa kohta öelda, kuid Prantsusmaa peab edaspidi veelgi paremate ründajatega hakkama saama ning ka keskkaitsja Adil Rami jääb kollaste kaartide tõttu järgmise kohtumise vahele. Prantslaste kaitsekvaliteet jääb hetkel ründevõimsusele selgelt alla. Ei tasu küll ennustustega rutata, aga kui prantslased peaksid finaaliukse taha jääma, siis on suure tõenäosusega selleks põhjuseks just kehv kaitsetegevus.

Kaartide tõttu jääb järgmise matši vahele ka kaitsev poolkaitsja N’Golo Kanté ning peatreener Didier Deschamps otsustas juba poolajal ta välja vahetada. Mängu sekkunud Kingsley Coman otseselt kohtumise käiku nii suuresti ei mõjutanud, sest kahe värava autor Griezmann oli juba varem üsna vabas rollis tegutsemas. Vahetus mõjutas aga Pogba edasist mängu – ta tegi teisel poolajal lausa fantastilise esituse ning suure tõenäosusega näeme teda samas rollis ka veerandfinaalis. Ta meenutas paremate päevade Patrick Vieirat.

Teisel poolajal lagunes aga Iirimaa kaitse ning väravalõhn oli õhus juba nende löömist – kaitseliin ujus ning tunda oli, et kohe hakkab tulema. Avavärava puhul jäeti kõige lühem mees peaga löögile, sest kõik jäid palli vaatama. Pärast kaht tabamust ja punast kaarti enam Iirimaal varianti ei tekkinud – isegi kui kümne mehega meeskond oleks viigivärava löönud, siis lisaajal oleks nad taas murtud.

Nüüd jääb Prantsusmaa ootama vastast Inglismaa – Islandi duellist, kus esimene omab favoriidikoormat. Kui Prantsusmaa vastaseks peaks tulema Inglismaa, siis usun, et mängupilt jääb sarnaseks tänasega – Inglismaa peatreener Roy Hodgson on suur taktik ning vaevalt nad ründama läheks. Inglismaa noored ründajad võivad aga oma kiiruse ja kvaliteediga Prantsusmaa kaitsjatele tõelist peavalu tekitada.