Teatavasti pidas Portugal EM-finaalturniiri eel viimase kontrollmängu just Eestiga, kostitades külalisi Lissaboni suure saunaga. Äsja krooniti toosama Portugal aga Pariisis pärast 1:0 lisaajavõitu Prantsusmaa üle esmakordselt Euroopa meistriks!

"Mõistagi oli see meile kõigile äärmiselt raske ja valus kogemus. Kui kaotad, pead alati midagi õppima, vastasel juhul pole edasiminekut loota," meenutas Pehrsson nelja nädala tagust duelli. "Aga ma ei tea, kas tunnen end nüüd ka suure kaotuse suhtes paremini, Küll aga tean kindlalt: Portugal tõestas, et polnud head mitte ainult meie vastu, vaid oli terve kuu vältel Euroopa parim koondis. See oli nende praegusele põlvkonnale eesotsas Ronaldoga kahtlemata suur ja väärikas autasu."

Aga EM-i kullaheitluse kohta lausus rootslane: "See polnud inetu, vaid taktikaline ja kaitsev mäng, mille Portugal viis suurepäraselt tulemuseni. Tal oli lisaajal selgelt rohkem jõudu, et oma stiilis jätkata. Aga appi tuli ka üks lisapuhkepäev võrreldes Prantsusmaaga. Minu arvates on selle võimaldamine (ühele meeskonnale) küsitav ja isegi ebaõiglane. Oli näha, et mitmed Prantsusmaa ründavad mängijad väsisid. Mida edasi mäng läks, seda ohtlikumaks Portugal muutus."