Island mängis oma plaani väga hästi välja, lõi kaks väravat hea realiseerimisega ära ja Inglismaal polnud seda võimalustki, et mängu ära päästa. Olen üllatunud, et Inglismaa mäng oli selline nagu ta oli.

Kiire avavärav ükskõik mis koondise vastu ei tohi kogenud jalgpalliriigi meeskonda uinutada. Just see avavärav pidi neile jõudu juurde andma, et ka teine ära lüüa ja siis rahulikult edasi minna.

Inglased andsid aga juba järgmisel minutil islandlastele võimaluse viigistada. See oli veidi arusaamatu, sest see oli moment, kus pidi veel 10-15 minutit mängima, otsima võimalust teiseks väravaks ja mängu saatuse otsustamiseks. Hoopis Island kasutas oma teise võimaluse ja pärast 2:1 juhtima asumist kontrollisid nad järgmised 70 minutit mängu.

Inglased läksid pärast kaotusseisu jäämist närvi, nad ei saanud enam rahulikult mängida, kuidagi kadus meestel usk oma võimetesse, et nad on tugevamad ja realiseerivad võimalused ära.
Ma ei saanud aru, miks Marcus Rushford nii kaua pingil oli ja miks vahetati ta Wayne Rooney asemele. Sel hetkel peab olema väljakul meeskonna liider ja kapten. Rooney võib alati midagi teha, sest kui mäng oleks läinud lisaajale või penaltitele olnuks just tema üks tegija.

Raske öelda, kas inglased oma tänast vastast alahindasid ja kui nad seda tegid, siis oli see suur eksimus. Island tõestas oma mänguklassi finaalturniirile jõudmisega ja alagrupist play-offi saamisega.
Aga inimene on inimene ja kõik on võimalik. Inglased pidid aru saama, et islandlased tulevad väljakule võitlema ja otsima oma võimalusi, et oma unistus ellu viia.

Islandi plussiks ei ole mitte ainult võitluslikkus, neil oli kindel plaan olemas, nad tegutsesid palliga nii hästi kui võimalik, tegid oma rünnakud ära ja lõpetasid need väravatega, kusjuures olnuks võimalus kolmandaga see mäng ka varem ära lõpetada. Täiesti teenitud võit. See ei olnud üllatus, et Island alagrupist edasi sai.

Veerandfinaalis peavad nad minema Prantsusmaa vastu oma stiiliga ja ei ole vaja midagi muuta. Neile on kõik selge, sest juba ollakse võitjad ja tehtud on seda, mida neilt ei oodatud.
Hoopis prantslased peavad mõtlema, kuidas vastane üle mängida. Neil on kodusel turniiril võidukohustus ja nagu näha on eksimuse hind suur.