Esimesel poolajal suutis Island kaitses kompaktselt mängida ja nad alustasid väga teravalt. Tekitasid momente lausa mõlema värava all. Praktiliselt esimesel rünnakul lõid latti. Mõned minutid hiljem tekitas Islandi väravavaht oma värava ees ärevaid hetki. Seejärel mindi ka mängu juhtima. Edasi esimesel poolajal suudeti hästi Austria rünnakud peatada ja poolajale mindi hea eduseisuga.

Teisel poolajal, nii nagu arvata oli, vajas Austria hädasti võitu, et alagrupist edasi pääseda. Mängu tempo tõsteti pisut kõrgemale kui esimesel poolajal ja Austria leidis tunduvalt rohkem võimalusi ettepoole minemiseks. Kasutati kohe ära ka moment, kui Island ei suutnud õigel ajal tagasi kaitsesse jõuda ja leiti auke liinide vahel. Enne, kui Austria värava lõi, olid neil ka head kauglöögid ja võimalusi standardolukordadest. Kiirest üleminekust, kui Island ei olnud kompaktselt tagasi kaitsesse jõudnud, suutsid nad lõpuks viigivärava lüüa. Pärast seda langes Island suhteliselt sügavale kaitsesse ja eriti viimastel minutitel oldi palju enda karistusalas. Austria tõi praktiliselt kõik mängijad üles, aga see risk töötas paraku seekord nende kahjuks. Viimasel üleminutil õnnestus Islandil pall tagasi võita, saadi võimalus vasturünnakule minna ja kolm kahe vastu see ka realiseeriti.

Islandi standardolukorrad on seni olnud väga ohtlikud ja nende värav tuli pikast audi sisseviskest, kus kasutati ära olukorda, et Austria ei olnud selleks valmis. Esimesel poolajal andis Austria Islandile rohkem võimalusi tagant lühikese sööduga alustada ja seda islandlased ka ära kasutasid. Suutsid väga hästi sealt üles tulla. Kui neil on võimalus, siis nad tulevad lühikestega ja neil on head tehnilised mängijad, kes suudavad ka olukordi luua. Kui alagrupimängudes statistikat vaadata, siis Islandi pallivaldamisprotsent jääb kuskil kolmekümne protsendi juurde, mis tähendab, et nad on pigem andnud initsiatiivi ära ja keskenduvad sellele, et oma väravat kaitsta. Kui Austria sundis neid teisel poolajal rohkem pika palliga alustama, siis nii palju häid rünnakuid neil ka välja ei tulnud. Tihti kaotati esimesed pallid.

Kui vaadata Islandi kaitsetegevust, siis nad on kindlasti väga kompaktsed ja, kui nad suudavad seda hoida, siis on sealt väga raske läbi saada. Nii kaua, kui Island püsis kompaktselt, siis ei õnnestunud Austrial läbi murda ja löögid jäid mängijatesse ja kaitseliini kinni. Loomulikult ka väravavaht Halldorsson hoidis neid hästi mängus.

Nagu see EM on näidanud, siis kõik on võimalik. Eks Island ole ka ise seda tegelikult näidanud. Juba nende pääs finaalturniirile ja seejärel edasipääs alagrupist. Ma loodan ja usun, et see annab neile jõudu ja indu juurde. Keskendumine sellele, et kaitses oleks kõik korras, seda ei tohiks nad kindlasti muuta. Miks mitte edasi unistada Islandi ime jätkumisest. Palju sõltub sellest, kuidas mängijad ennast suudavad häälestada, millise emotsiooniga platsile minnakse ja, kuidas oma momente suudetakse ära kasutada. Tänane mäng näitas seda väga hästi.