Rumeenial oli rohkem võitu vaja, kuid vastupidiselt ootustele haaras Šveits initsiatiivi. Balkani meestel oli tegu oma rünnakute ülesvõtmisega ja vastase poolele saamisega. Šveitslaste rünnak sujus hästi ja pidevalt oli aktsioonis nende ründaja Haris Seferovic, kelle mäng siiski juba esimese poolaja teisest poolest kuni väljavahetamiseni 62. minutil osutus pettumuseks.

Kõik paistis minevat Šveitsi taktikepi järgi, nende värav oli kogu aeg õhus ja oli tunda, et nad saavad sellega kohe-kohe hakkama. Siis tegid rumeenlased 18. minutil esimese paremini organiseeritud rünnaku ja kogenud Stephan Lichtsteineri naiivne vastase särgist sikutamine päädis kohtunik Sergei Karassevi resoluutse käeliigutusega 11 meetri punktile.

Ja Bogdan Stancu viis ka oma meeskonna penaltist kindlat 1:0 juhtima. Rumeenia asus oma vastupidanud kaitse ja mitte kõige säravama esituse pealt eduseisu.

Šveits jätkas samas domineerimist ja nad ohustasid pidevalt Rumeenia väravat. Ja kuigi meeskond oli eduseisus, oli pidevalt kätega sahmiv treener Anghel Iordanescu püha viha täis, sest mehed teenisid tobedad kollased kaardid ja talle see ei meeldinud.

Šveitsi poolel oli pidevalt pildil Valon Behrami, kes keskväljal duellid enda kasuks kallutas ja hoidis rumeenlaste vasturünnakud kontrolli all. 28. minutil pani Cristian Sapunaru korra tribüünidel mõllavad punastes särkides fännid kahe käega peast kinni haarama ja siis kergendatult ohkama, sest šokk ja 0:2 olid lähedal.

Kuigi Šveitsil oli Albaania vastu teenitud kolm punkti taskus, tulid nad teisele poolajale ärevas olukorras. Kohe haarati intsiatiiv ja hakati oma tahtmist rumeenlastele peale suruma.

Peagi oli telepildis ka suures plaanis treener Vladimir Petkovici käevangus nende ründetalent Breel Embolo. Siis vajutas aga Admir Mehmedi Ricardo Rodrigueze antud nurgalöögist palli korralikult võrku ning Šveits oli 1:1 seisuga mängus tagasi ja olukord kohe rahunes. Hiljem Embolo pettumust valmistanud Seferovici asemel ikkagi mängu sekkus. Ta oli lõpus aktiivne ja üritas ning kuigi kogemus oli puudu, oli tahtmist kõvasti.

Viimane pooltund möödus tugevate keskvälja duellidega ja Šveitsi ründemäng oli jätkuvalt parem. Vaid üks olukord oli neile ärev, kui oli lähedal omavärav, aga väravavaht Yann Sommeri hea reaktsioon hoidis olukorra tasakaalus.

Kokkuvõttes tundub, et Rumeenia võib olla viigiga rahul ja nad saavad panustada viimasesse mängu Albaaniaga. Kui ka albaanlased peaks Prantsusmaa vastu üllatama on saatus nende enda kätes ja usun, et 4 punktiga saab edasi.