See õigustas ennast kuni sinnamaani, kui välja vahetati Gebre Selassie. Tšehhid istusid neljase kaitseliini ja viiese poolkaitseliiniga, pluss veel üksik ründaja ees. Selge oli, et nende plaan oli hispaanlastelt ruum ära võtta ja tempo maha tõmmata, mis neil ka õnnestus. Hispaanlased käisid nagu kass ümber palava pudru ja tegid ka ise väga palju selleks, et tempo maha läheks. Söödud risti ja oma värava poole tagasi olid vesi tšehhide veskile. Tšehhi plaan vasturünnakuteks ei kujutanud küll erilist ohtu. Nad kasutasid suurt ja tugevat target ründajat. Toetus Rosicky näol ja teiste ääreründajate näol jäi ikkagi väga aeglaseks ja nõrgaks. Rosicky ei ole selgelt enam sellises vormis, mida ta eelnevatel aastatel näidanud on. Pikad vigastused ja vähesed mängud sel hooajal tähendavad seda, et ta ei suuda näidata seda kvaliteeti ja rünnakule appi ei jõudnud.

Hispaanlaste poolt ilmekas näide Barcelona mängule iseloomulikust stiilist – lühikesed söödud ja üritasid leida kahe liini vahelt võimalusi läbi joosta. Kui vasakus ääres joosti peaga vastu seina ja tšehhid jõudsid kaitsesse paikneda, siis paremal pool tänu sellele, et hispaanlastel oli Atletico ääremängija Juanfran, siis sealt tulid ka tsenderdused. Need olidki ühed ohtlikumad momendid, mis tšehhide värava all tekkisid. Minul tekkis küll küsimus, et miks hispaanlased väga vähe kasutasid seda. Lõpuks me nägimegi, et väga lihtne tsenderdus Iniesta poolt päädiski lõpuks sellega, et keegi pani pea vahele ja ongi pall väravas. Palli veeretamine ja ümber tšehhide käimine tekitas selle, et tempo oli madal.

Oli kindlasti ettevaatlik alagrupi esimene mäng, nagu nad kõik on olnud. Horvaadid ja hispaanlased on nüüd kolme punktiga ees ja tšehhid ja türklased nulli peal. Kõige rohkem oleks viik siit mängust kindlasti rõõmustanud Horvaatiat. Tšehhid peavad kuidagi järgmiseks mänguks oma jõuvarud tagasi saama, sest kaotada nad enam ei tohi. Hispaania peab ka kindlasti midagi nüüd välja mõtlema, kuidas efektiivsemalt mängu muutust tuua, nende vastu jälle sarnase taktikaga tullakse. Kui vähe kiiremad ja kõrgema klassiga ründajad nende vastu kiirrünnakuid panna tegema, võib see hispaanlastele saatuslikuks saada. Selgelt oli näha, kui Barcelona mõjutus on nii suur Hispaania koondisel, aga kui me vaatame, kes seal väravaid löövad, siis on need kolm lõuna-ameeriklast. Sellise tasemega mängijaid Hispaania koondises asemele panna ei ole.

Ma usun, et alagrupist edasipääsemisega hispaanlastel probleemi ei ole, aga arvan, et Türgil ja Horvaatial on kvaliteeti vasturünnakule minna rohkem, kui Tšehhil. Huvitav saab olema näha, kui kaitsvalt tullakse Hispaania vastu järgmistes mängudes ja, kui palju suudetakse ära kasutada ruumi, mis hispaanlastel rünnaku üles ehitamisel nende selja taha jääb. Tšehhide plaan toimis ja selge, et nende ainuke võimalus väravaid lüüa oli standardolukordadest ja mingi hetk ka tekkis palju sabinat Hispaania värava all.

Üldiselt on aga näha, et tšehhidel on palju probleeme väravate löömisega ja hetkemulje on see, et nad vist peavad leppima alagrupis viimase kohaga.

Poola ja Põhja-Iirimaa mäng oli üsna samasugune ja ka vähe emotsioone pakkuv neutraalsele vaatajale. Sellised ettevaatlikud ja kinnised mängud on alati tiitlivõistlustel iseloomulikud esimestele mänguvoorudele. Peale seda lüüakse supipada segamini – see, kellel on esimene mäng kaotatud, peavad hakkama väravaid lööma ja võitu taga ajama. Kõik need nüansid muudavad mängud lahtisemaks ja vähe ründavamaks. Kui üks tahab rünnata, siis tekib ka vastastel rohkem võimalusi ja nii see käib. Niimoodi see on olnud läbi aegade ja läheb edasi ka.

Täna võivad teine ja kolmas mäng samamoodi kujuneda kaitsest lähtuvaks ja üsna kinniseks. Neutraalse kõrvalvaatajana tahaks näha, et iga mäng oleks emotsionaalne ja põnev ning, et oleks mängus kiirust ja palju väravavõimalusi. Usun, et Hispaania toetajate ja fännide jaoks oli täna kõige olulisem see mäng võita. Nad võivad olla küll natuke selles mängupildis pettunud, aga kõige tähtsam saavutati – kolm punkti tuli.