Mis juhtus oli see, et türklaste kiire vasturünnak tõi neile esimese värava ja see pani kogu mängule kohe teise pitseri. Mäng kujunes selliseks, et mõlemad ajasid väravat taga.

Tšehhid otsisid viigi ja võidu tabamusi, türklased aga tundsid, et neil on võimalus oma väravate vahe mängida selliseks, et nad saavad D-alagrupi kolmanda meeskonnana hakata edasipääsule lootma.

Tšehhid pressisid kõrgelt, üritades sundida türklasi eksima oma väljakupoolel, see andis omakorda türklastele võimaluse mängida kiiretele kontratele, mida nad ka tegid, kuid paraku ei suutnud efektiivselt lõpetada.

Kuna türklased tegutsesid kaitses kindlalt teadmisega, et nad ei tohi lasta endale lüüa, siis said tšehhid võtta üles positsioonirünnakud ja üritasid läbi tsenderduste jõuda väravani. Aga nagu ka ERR-i kommentaatorid mitut puhku mainisid andis türklaste värav ja tekkinud situatsioon mängule elu, tempo ja hasardi, ehk iseloomu, millest oleme seni puudust tundnud.

Türklaste teine värav tõi juba olukorra, kus tšehhid pidid vastama omakorda kolmega. Nii tiksus mäng selles suunas, et kas tuleb 3:0 või hakkavad tšehhid vastu lööma. Kuid mida aeg edasi, seda enam oli selge, et tšehhid ei löö ja türklased üritavad hoida nullis. Oli palju ausaid võitlusi, mingisugust niisama vedelemist ei olnud, sest mõlemal meeskonnal oli kogu aeg kiire värava löömisega. Seepärast oli hea tempoga mäng, kus taktikalist ülemängimist oli suhteliselt vähe, käis edasi-tagasi andmine, mida oli põnev ja huvitav mängida.

Enne mängu alagrupist edasipääsule lootnud Tšehhi jäi nüüd 1 punktiga hoopis viimaseks. Finaalturniiri eel eeldasime, et Hispaania võidab alagrupi ja see, et Horvaatia on kõva vutiriik on ka teada.

Tšehhide tase sõltub hetkekoosseisust ja võtmemängijate mänguvormist ning türklaste poolt võib oodata ründavat ja emotsionaalset jalgpalli, kuigi nende viimane valikturniir oli kõikuv. Täna ei ole üllatus, et Tšehhi viimaseks jäi ja tulemus on reaalne.

Kui Türgi peaks nüüd alagrupist kolmandana edasi saama, siis on nende võimalused väga head, kuigi palju sõltub sellest, kes neile vastu tuleb. Aga täna Emre Mori sissepanek andis neile ühe käigu kiirrünnakus juurde ja ta oli ka üle väljaku nähtav. Türklaste hea tiimitunne oli tunda ka siia Eestisse ja oli näha, et väljakul on üks tiim, kes töötab ühe eesmärgi nimel.