Türgi ja Horvaatia vahelises mängus oli kompromissitu võitlus esimesest minutist peale. Minu arvates oli see selle EM-i üks võitluslikemaid mänge ja mõlema poolaja esimesed kümme minutit olid väga kõrge tempoga ja vägagi võitluslikud. Pärast seda jälle natuke rahunes, aga vigade arvu ja pressingu poolest üks tugevamaid mänge, mis me siiamaani oleme näinud. Ei olnud kindlasti lihtne mäng kohtuniketiimi jaoks, aga täna oli kohtunik oma ülesannete kõrgusel. Ta jäi rahulikuks ja suutis mängijaid hästi ohjeldada. Nägime nelja kollast kaarti: kolm hoolimatu vea eest ja üks lubava rünnaku peatamise eest. Hoolimatuks veaks loetakse seda, kus mängija läheb võitlusesse, jättes arvestamata võimaliku ohu vastasmängijale. Lubava rünnaku peatamine ei ole füüsiliselt mängijale vigastusohtlik, aga sellega peatatakse potentsiaalselt resultatiivne rünnak. Kollaste kaartide poole pealt oli täna siis kolm vigastusohtlikku olukorda ja üks pigem taktikaline viga.

Kindlasti oli juba algusest peale näha, et rootslastest koosnev kohtunike tiim oli väga hästi ette valmistatud tehnilise ekspertide grupi poolt. Nad teadsid, milliseks see kohtumine võib kujuneda ja, kuidas nende mängijatega peaks käituma ja suhtlema. See kõik tõi edu. Oli küll väga pingeline ja võitluslik mäng, aga kokkuvõttes nägime ainult nelja kollast kaarti. Ka oli väga palju musta tööd, mida kohtunik tegema pidi ja, millest võib olla tavavaataja aru ei saa. Mäng ei olnud tema jaoks kindlasti kergete killast, aga oli väga hästi juhitud ja kindlasti näeme Jonas Erikssoni sel EM-il veel vilistamas.

Rääkides kohtunikest üldiselt, siis on igal mängul seitse ametnikku: peakohtunik, kaks abikohtunikku, kaks lisakohtunikku, lisaks veel 4. kohtunik ja varu abikohtunik. Suur punt, kellega Eriksson pidi koostööd tegema ja, kellega koos mängu juhtima. Juba kolmandal minutil oli vaja suur paus teha, et mängijaid rahustada ja mängu kontrolli all hoida.

Selleks turniiriks on kohale kutsutud kokku 94 ametnikku, kes on erinevates mängudes kohtunikurollis. Hämmastav on näha, millises füüsilises konditsioonis nad on. Kui me vaatame eelmist Euroopa meistrivõistluste turniiri, siis on kõik näitajad läinud paremaks. Iseenesest on ju saadud neli aastat vanemaks ja mõned inimesed on ka juurde tulnud, aga väga palju on samu kohtunikke. Füüsilised näitajad nii vastupidavuselt kui ka keha kompositsioonilt on oluliselt tõusnud. Tehakse väga teaduslikku tööd. On näha, et peale eelmist EM-i hakati kohe mõtlema selle EM-i peale. Kasutada on täielik arsenal: esiteks on ühel mängul seitse kohtunikku, lisaks füüsilisele ettevalmistusele on võimalik kasutada ka väravajoonetehnoloogiat, mida 33. minutil selles mängus ka nägime. See töö on väga suur, mis kohtunikega enne iga mängu tehakse ja see on kindlasti ära tasunud, sest kohtunikud on kõrget taset näidanud.

Kindlasti oli täna ka õiglane mängutulemus. Väga palju jäi tõesti Horvaatia poolt realiseerimata, aga kõige tähtsamad on punktid ja kolm punkti nad said. Usun, et nad on sellega ülimalt rahul ja ei kurvasta selle pärast, kas nad võidavad 1:0 või näiteks 3:0. Kõige tähtsam oli kolm punkti koju tuua, sest juba alagrupi esimesest kohtumisest peale on kõik mängud tähtsad ja alagruppidest saavad edasi isegi neli parimat kolmanda koha meeskonda. See tähendab, et iga mäng on oluline ja, kui ühest kohtumisest kolm punkti kätte saad, siis pead olema väga rahul.