Väga taktikaliselt ja ettevaatlikult kulgenud mängus sündis esimene värav 65. minutil, kui sakslaste ohtliku rünnaku ajal lendas pall õnneliku rikošeti järel karistusalas Mesut Özilile, kes saatis selle külmavereliselt võrku.

11 minutit hiljem teenis Itaalia penalti, kui sakslaste kaitsja Jerome Boateng mängis oma karistusalas käega. Itaallaste keskkaitsja Leonardo Bonucci näitas 11 meetri karistuslöögil külma närvi ja saatis palli kindlalt väravasse.

Normaalaja lõpus ja sellele järgenud lisaajal kumbi meeskond enam üliohtlikke olukordi tekitada ei suutnud ning võitja pidi selgitama penaltiseeria. Seal eksisid mõlemal meeskonnal viiest esimesest lööjast koguni kolm (Itaalial vahetusmees Zaza, Pelle ja Bonucci, sakslastel Müller, Özil ja Schweinsteiger). Bastian Schweinsteigeril oli seejuures kümnenda lööjana võimalus sakslased nelja hulka viia, kuid Manchester Unitedi täht lõi üle värava. Seisult 2:2 jätkasid varulööjad, kellest kuus esimest saatsid palli ka väravasse. Esimesena eksis itaallane Matteo Darmian ning seejärel kindlustas Jonas Hector täpse löögiga Saksamaale poolfinaali pääsu.

Sakslaste vastane nelja parema hulgas selgub homsest mängust Prantsusmaa - Island. Teises poolfinaalis kohtuvad teatavasti Portugal ja Wales.

Delfi hoiab sündmustel silma peal otseblogi abil.