Väljakuperemeeste jaoks sai kohtumine kohutava alguse, kui Paul Pogba tekitatud penalti järel sai Robbie Brady penaltipunktile asuda ja 11 meetrilt ka Iirimaa postipõrkest sissesaadetud löögiga 2. minutil juhtima viia.

Avapoolajal suutsid iirlased jõulise mänguga ka eduseisust kinni hoida, aga teisel kolmveerandtunnil otsustas asjad Atletico Madridi mees Antoine Griezmann, kes 225-sekundilise vahega kaks väravat lõi ja Prantsusmaa 2:1 võiduni juhtis.

Avavärava puhul saatis Griezmann pealöögi tahanurka, 61. minutil realiseeris ta Olivier Giroud hea eeltöö järel ära 1-1 olukorra.

Viis minutit hiljem teenis Iirimaa keskkaitsja Shane Duffy Griezmanni mahatõmbamise eest veel punase kaardi ja sellega olidki iirlaste suuremad lootused comebacki üritada kustunud.

Enne mängu:

Kõik varasemad kohtumised ajaloos nende koondiste vahel kahvatuvad 2009. aasta 18. novembri play-off matši ees, mis viis prantslased lisaajal 2010. aasta MM-finaalturniirile. Kohtunikud tegid selles mängus hirmsa prohmaka - Thierry Henry palli päästmine väravaolukorras otsajoonel oli selge käsi. Seda tunnistas ta hiljem isegi.

Kuigi viimastel päevadel on iirlased püüdnud oma kättemaksuhimu varjata, on vastupidise avalduse teinud poolkaitsja Jeff Hendrick: "See värav tegi kogu meie rahvale haiget, aga loodetavasti me saame Prantsusmaa vastu hea tulemuse ja teeme neile tagasi. Mäletan seda mängu, aga nüüd on meil satsis hoopis teised pallurid - see ei kummita meil peas. Ma usun, et me oleksime rõõmsad, kui me sellise värava lööksime!"