115 minutit ei suutnud kumbki meeskond ühtegi pealelööki värava peale sooritada, aga siis järsku hakkas juhtuma - Ivan Perisic põrutas värava lähistelt peaga palli posti. Järgnes Portugali kiirünnak, kus värava ees leiti täpse sööduga Ronaldo, kes lõi vastu väravavaht Danijel Subasicit. Tagasi põrkunud palli koksas peaga tühja võrku Ricardo Quaresma.

Tegemist oli selle turniiri vaieldamatult võimalustevaeseima kohtumisega, sest ühtegi pealelööki väravale 115 minuti jooksul ei tehtud. Möödalööke tegi Horvaatia 13, Portugal 3. Palli valdamine jäi mängu lõpuks protsentidega 58-42 samuti Horvaatia kasuks.

Veerandfinaalis on Portugali vastaseks Poola, kes mängis laupäevases esimeses mängus penaltitega üle Šveitsi.

Kahe meeskonna senine teekond EMil on olnud küllaltki erinev. Horvaatia alistas alustuseks Luka Modrici iluväravast Türgi, seejärel tehti sündmusterohke 2:2 viik Tšehhiga ja turniiri ühes emotsionaalseimas mängus alistati 2:1 valitsev Euroopa meister Hispaania. Säärane seeria tõi horvaatidele ka D-alagrupi esikoha.

Cristiano Ronaldo ja Portugal seevastu käimasoleval finaalturniiril veel ühtegi võitu teeninud pole. Neil on kirjas vaid kolm viiki Islandi, Austria ja Ungari vastu, kuid see oli piisav, et F-alagrupist end kolmandana läbi vinnata.

Kui esimeses kahes mängus oli portugallastel probleeme väravavõrgu üles leidmisega, siis viimases kohtumises Ungariga pakuti tõeline vaatemäng ja 3:3 tulemuse järel saadi vähemalt ründefaasis kindlasti enesekindlust juurde. Nüüd jääb üles vaid küsimus, kuidas sõeluda kinni ka kaitse, kust Hispaaniat nõelanud horvaadid kahtlemata läbi tahavad murda.

Põnevusmäng saab avavile täna õhtul kell 22.00 ja Delfi vahendab kohtumise käiku ka otseblogi kaudu.