Itaalia vääris seda võitu, eriti head olid nad esimesel poolajal, kui Hispaania väravavaht David de Gea hoidis oma meeskonna tõrjetega mängus, muidu oleks võinud seis olla tiitlikaitsjatele palju hullem.

Hispaanlastel häid võimalusi ei olnud, sest itaallased panid kaitses kompaktselt nende rünnakukäigud kinni ning leidsid ise võimalusi palli kiirelt ründesse ja kasti viimiseks tehes seda väga hästi.

Itaalia surus oma tahtmise peale enesekindlusega ja kogenud mängijad olid julged, mis on üks põhiasju. „Squadro azzurrolt“ sellel turniiril väga midagi ei oodatud ka, nad ei olnud suurfavoriidid ja eks see võttis meestel natuke ka pingeid maha.

Itaalia edusse andis suure panuse väravavaht Gianluigi Buffon, kes eriti just teisel poolajal tegi oma tööd korralikult ja hoidis heade tõrjetega eduseisu. Hispaanial polnud aga midagi kaotada ja nii tuli jõud ette viia. Itaallased said oma teise värava teravast vasturünnakust just siis, kui hispaanlased olid oma positsioonidelt väljas.

Hispaanial pole sellel EM-il nii läinud nagu nad oleks tahtnud, nende mäng on olnud ümmargune ja momente loodi siiski vähe. Kõik teavad juba nende mängustiili ja oskavad selle vastu mängida.
Itaalia edasisi võimalusi on raske ennustada, sest järgmine vastane on väga tugev Saksamaa. Tuleb rohkem selline kinnine mäng, kus itaallased peavad oma liine hoidma nagu siiani kompaktselt ja rünnata tuleb kaitsest lähtuvalt.

Tuleb oma taktikaga edasi minna, aga sakslaste kvaliteet on maailmaklassist. Kuid tänavune EM on juba näidanud, et võib juhtuda kõike ja kunagi ei oska ette ennustada.