Nimelt ei domineeri üle 2 miljoni elanikuga Prantsusmaa pealinnas üldsegi iga nurga peal postrid kohalikust vutikoondisest või sellest, et kohe-kohe siin midagi väga suurt sündimas on.

Suurlinnale omaselt on melu ja sumin pidev, kuid jalgpalliga seoseid pead sa pigem ise aktiivselt otsima. Tõsi, midagi siiski toimub - näiteks on Eiffeli torni juurde paigaldatud suur ekraan, kus mänge otseülekandes näidatakse ning mille kõrval täna ka fännitsoon avati. Samuti leidis Palais Royali juures aset sõbralik vutimatš, kus osalesid jalgpallilegendid Diego Maradona ja Pelé, kuid kohalike igapäevaelu säärased asjad ei mõjuta ja nad ei pruugi sellest kõigest teadlikudki olla.

Pigem on kohalike jaoks EMiga seonduv vähemalt senini jalgpalliväline. Kui prantslaste protestimeelsus on juba kõigile teada, siis ka praegu on nii raudteetöölised kui tänavakoristajad enda streike "mugavalt" just vahetult enne Euroopa meistrivõistluseid korraldamas. Nii loodetakse Prantsusmaa valitsuse kiiremat sekkumist ja esmapilgul tundub, et see taktika ka töötab. Kui veel eile oli rongi- ja metroojaamades suurem segadus, siis täna pärastlõunaks oldi transporditööliste nõudmistele taas mingil määral vastu tuldud ja töö jätkus enam-vähem normaalses rütmis.

Relvastatud korravalvajaid rohkem kui fännisärkides vutisõpru

Sama kehtib ka tänavapuhastajate puhul. Nagu allolevatelt piltidelt näha võib, on nende streigi tagajärjel tänavatele kuhjunud prügihunnikud, kuid neidki täna õhtul juba vaikselt koristati.

Muidugi ei puudu tänavapildist ka vutifännid, kes välibaarides lõbusalt õlut libistavad ning enda lemmikute särke kannavad. Kiirel pilgul võib lisaks Prantsusmaa sinisele kohata ka Põhja-Iirimaa, Türgi ja Rumeenia fännisärke. Just rumeenlastega võõrustajad homme kell 22.00 algavas avamängus ka kohtuvad. Üldiselt on fänniatribuutikas vutihuvilisi siiski üldpildis vähe, kuid ilmselt muutub see asjaolu mängupäeval kardinaalselt.

Mida võis ka eeldada, torkab EMiga seoses enim silma aga hoopis kohaliku politsei ülimalt kõrge valmisolek. Relvastatud korravalvajaid võib kohata nii lennujaamas, metroopeatustes kui tänavapildis. Rääkides põgusalt kohalikega, tunnistavad nad, et esmalt tekitas säärane pilt ehk rohkem hirmu kui turvatunnet, kuid aja edenedes on sellega juba ära harjutud ja tänavatel patrullivad relvastatud politseinikud on juba tavaline nähtus, millele suuremat tähelepanu ei pöörata.