Teekond EM-ile:

Inglased kuulusid Eestiga samasse E-valikgruppi, kus kõik 10 mängu muljetavaldava väravate vahega 31:3 võideti. Seeläbi oli Inglismaa ka ainus meeskond, kes ühtegi punkti kvalifikatsiooniturniiril ei loovutanud.

Suurimad skooritegijad valikgrupis olid Wayne Rooney ja Danny Welbeck vastavalt 7 ja 6 väravaga (neist viimane jääb EM-ilt põlvevigastuse tõttu eemale - toim.). Inglismaa veatu seeria teeb veelgi muljetavaldamaks fakt, et kõigest kahes mängus oli nende võit vaid üheväravaline (1:0 Eestiga ja 3:2 Sloveeniaga, mõlemad võõral väljakul). Kõik ülejäänud mängud võideti vähemalt kahe väravaga.
Eesti - Inglismaa lahing Wembleyl
Treener:

Roy Hodgson - 68-aastane Hodgson on Inglismaalt juhendanud juba 2012. aasta maist, enne seda jõudis ta juhendada West Bromwich Albioni, Liverpooli, Fulhami ja Soome koondist. Kokku tegutsenud nelja rahvuskoondise eesotsas - lisaks Inglismaale ja Soomele (2006-2007) juhendanud ka Araabia Ühendemiraate (2002-2004) ja Šveitsi (1992-1995).

Jõudnud Milano Interiga 1997. aastal UEFA Cupi finaali, võitis Kopenhaageniga 2001. aastal Taani liiga, tulnud Malmöga 5-kordseks Rootsi meistriks, Halmstadsiga tõstnud Rootsi meistrikarika pea kohale kahel korral (1976 ja 1979). Jõudis Fulhamiga 2010. aastal Euroopa liiga finaali.

Võtmemängija:

Harry Kane - kuna mitmeid Inglismaa koondise tugitalasid on tänavu saatnud erinevad vigastused, siis väga kindlat põhimeest, kellele toetuda ja kelle ümber mängu ehitada, inglastel tänavu ehk polegi. Mitmete spetsialistide hinnangul võib see kujuneda aga omamoodi trumbiks, sest Inglismaa EM-koosseisu iseloomustabki ühtsus, kus sisuliselt kõik 23 meest algkoosseisu kohale pretendeerida võivad.

Kui aga keegi kindel välja tuua, tasuks ehk vaadata Premier League'i suurima väravaküti Harry Kane'i poole. Kui mulluse hooaja järel eeldati, et Kane enam Tottenhami ründefaasis sedavõrd tihti väravavõrke ei purusta, on ta pessimistidele ninanipsu teinud ning mulluse 21 liigavärava järel tänavu koguni 25 tabamust kirja saanud. Aga Kane ei ole vaid väravamasin - tema puhul võib kiita ka pallihoidmise oskust ja ka seda omadust Inglismaa oma mängujoonises kahtlemata näha soovib.

Peatreener Roy Hodgsonil saab olema paras peavalu, valimaks ründefaasi sobilikke mehi Kane'i, Jamie Vardy, ja Wayne Rooney vahel, kuid kodumaine meedia leiab, et ehk kõige dünaamilisem duo võikski tekkida just Premier League'i väravakuningate Jamie Vardy ja Harry Kane'i vahel. See, kas Kane ja/või Vardy ka Prantsusmaal väravasoone üles leiab, võib saada vägagi otsustavaks, määramaks seda, kui kaugele Inglismaa sedapuhku purjetab.

Kane ja Alli Tottenhami särgis
Jokker:

Dele Alli - aprilli algul 20. sünnipäeva tähistanud Alli on kahtlemata Inglismaa jalgpalli viimaste aastate üks huvitavamaid esilekerkinud nimesid. Veel eelmisel hooajal Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas League One'is Milton Donsi esindanud poolkaitsja kerkis tänavu Mauricio Pochettino käe all Tottenhamis kindlaks põhimeheks, lüües liigahooajal koguni 10 väravat.

Alles mullu oktoobris Eesti vastu oma koondisedebüüdi teinud Alli valiti sel hooajal ka Premier League'i sümboolsesse koosseisu ja tema kaunid väravad on inglaste fännid neile omaselt helgest tulevikust ja suurtest tiitlitest rääkima pannud . Kahtlemata kahetseb Alli seda, et oma rumalusest tingitud mängukeelu tõttu ei saanud ta Tottenhamiga kaasa teha hooaja lõppu, kuid Spursi tänavuse hooaja edu üks sümboleid ta on ja suure tõenäosusega arvestab temaga oma mängujoonises ka Roy Hodgson. Kas ja kuidas Alli temale pandud ootuseid ka täita suudab, võime tõsisemalt näha juba suvisel EM-il.

Varasemad saavutused EM-il: Parim saavutus 1968. aasta pronksmedal (toona osales finaalturniiril vaid 4 tiimi). Poolfinaali jõuti ka 1996. aasta kodusel EM-il, seal kaotati penaltiseerias hilisemale võitjale Saksamaale. Eelmisel EM-finaalturniiril 2012. aastal edestati alagrupis Prantsusmaad, Ukrainat ja Rootsit, kuid kaotati veerandfinaalis penaltitega Itaaliale.

Sel aastal kuulutakse samasse alagruppi Venemaa, Walesi ja Slovakkiaga.

Koht FIFA edetabelis: 10.

Taktika:
Inglismaa - Football tactics and formations
Mängud Eestiga:

Eesti ja Inglismaa on omavahel kohtunud neli korda - viimati mullu oktoobris, kui inglased Wembleyl Theo Walcotti ja Raheem Sterlingu väravatest 2:0 võidu võtsid. Aasta varem võitsid Roy Hodgsoni mehed eestlasi Lillekülas tänu Wayne Rooney karistuslöögile 1:0.

Samasse valikgruppi kuuluti ka 2008. aasta EM-valikturniiril. Kuigi inglased mäletatavasti finaalturniirile ei jõudnud, võtsid nad Eesti vastu kaks kindlat 3:0 võitu. Wembleyl vormistati lõppseis juba 33 minutiga (11. Shaun Wright-Philips, 32. Wayne Rooney, 33. Taavi Rähni omavärav). 0:3 kaotuse võttis toona Jelle Goesi juhendatud tiim vastu ka Lillekülas - siis tegid skoori sellised mehed nagu Joe Cole, Peter Crouch ja Michael Owen.