Mäng algas Islandi poolelt üsnagi paljulubavalt, suudeti luua mitmeid ohtlikke olukordi läbi kiirete kontrarünnakute. Palju ei jäänud ju väravastki puudu. Portugalil jällegi läks oma mängu leidmisega rohkem aega. Kas oli see tingitud võib-olla kergest pingest, sest ilmselgelt nemad olid ju selles mängus selged favoriidid!? Kuid mida mäng edasi, seda rohkem enesekindlamalt ja selgemalt palliga Portugal mängima hakkas. Portugal kontrollis mängu, mis realiseerus ka kenasti väljamängitud väravaga, mille kaitsjate poolt vabaks jäetud Nani kindlalt ära lõi. Näha oli, et see värav võttis Portugalilt palju pingeid maha.

Ausalt öeldes olin ma üsna veendunud, et Islandil on siia mängu väga raske tagasi tulla, kuid pidin oma sõnu sööma. Värskelt riietusruumist tulnud Island karistas Portugali kaitseliini eksimuse sajaprotsendiliselt ära ning nii sama lihtsalt, kuidas sündis Portugali avavärav, oligi seis 1:1. Hoolimata külmast duššist jätkas Portugal mängu selget domineerimist, otsides järjekindlalt väravat. Terve teise poolaja oli Island hirmsa surve all. Portugal otsis meelehetlikult võiduväravat, kuid kaitses südikalt ja hingestatult mänginud Island pidas kuni lõppuni välja.

Hoolimata sellest, et "Islandi ime" mind absoluutselt külmaks ei jäta ning sellest, et mul on täiesti puhas Islandi nimi, hoidsin ma pöialt siiski Portugalile nagu teen seda ka terve turniiri vältel. Ma arvan, et üldises plaanis ei olnud Portugali mäng üldsegi halb, sest mängu domineeriti kindlalt ning võistkonnana tehti korralik esitus, mitte toetudes liialt Ronaldo peale. Usun ja loodan, et järgnevates kohtumistes realiseerib Portugal oma võimalusi kindlamalt ning alagrupist saadakse probleemideta edasi.

Kindlasti ja kahtlemata ausalt teeinutud viigipunkt Islandile, kuid samas kui Portugal oleks lõpus võiduvärava ära löönud, oleks seegi olnud teenitud, sest seda väravat otsiti kuni lisaaja viimase sekundini.