Loomulikult otsustasid mängu kaks kiiret väravat, pärast mida oli 3:0 selgelt lähemal kui 2:1. Kõige huvitavam oli Portugali taktika juures see, kuidas Walesile anti initsiatiiv. Teistsugune valik oleks olnud ise domineerida ja palli vallata, kuid selle turniiri trend on olnud olla esmalt kaitses kompaktne ja ehitada seejärel üles kontrarünnakud ja standardolukorrad.

Olen Portugali jälginud erilise tähelepanuga, sest analüüsisin nende mängu põhjalikult. Et Portugal jõudis finaali, pole mu jaoks üllatus - nad ei olnud enne turniiri küll põhifavoriidid, aga pääsu veerand- või poolfinaali võinuks ka enne turniiri algust pakkuda. Ma pean Portugali rohkem kontrarünnakute võistkonnaks ja finaalturniir on seda näidanud, nad pole mänginud nii lõbusat jalgpalli.

Ronaldo mäng on muljet avaldanud - ta on kaitses mänginud, mida ta tavaliselt ei tee. Ronaldo on olnud võistkonna osa.

Walesi edu sel turniiril polnud niivõrd üllatav, sest nende mäng on olnud hea juba mitu aastat, ka valiksarjas näidati seda. Tänane suurim probleem oli Ramsey puudumine - Bale pidi langema tavapäratult madalale, et palli saada.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et enamike koondiste fookus turniiril on olnud kaitsta edukalt. Arvan, et selle tingib tõsiasi, et mängijatel on pikk klubihooaeg selja taga ja koondis peab valima, milles hea olla. Nägime seda ka MM-finaalturniiril. Rahvuskoondiste jalgpall keskendub üha rohkem kaitsmisele ja otsustavad individuaalsed oskused. Klubijalgpallis sellist trendi ei ole.