Mõlemad meeskonnad mängisid väga distsiplineeritult, nad olid väga hästi end ette valmistanud ja teadsid vastast. Kohe alguses võis näha, et võidab see, kes suudab vältida otsustavat eksimust, aga kuna kumbki ei eksinud, siis läks kohtumine penaltiteni.

Argentina on terve turniiri mänginud kaitsest lähtuvalt, lasknud endale vähe lüüa, aga löönud ka ise vähe, eriti arvestades nende võimekat ründeliini. Eile oli mõlemal momente väga vähe. Lisaaja lõpus olid Argentinal paremad võimalused, aga kui juba mäng lisaajale läks, siis oli ootuspärane, et tulevad penaltid.

Holland suutis Messi sisuliselt neutraliseerida. Mascherano mängis vaatamata peapõrutusele edasi ja jõudis igale poole olukordi lappima. Tegelikult peab kiitma kogu Argentina kaitseliini – van Persie ja Robben võeti suhteliselt kinni. Hollandi poolelt tuleb kiita Vlaari, kes oli võimas õhus ja võitlustes.

Penaltiseeria on loterii. Sel korral oli Holland kõik vahetused ära kasutanud ja Krul ei saanud neid aidata, aga ka Cillessen aimas kaks korda suuna ära, ent tema käed olid lühemad kui Krulil.

Huvitav on vaadata, kas viimaste aastate maailma parim mängija Messi suudab finaalis pakkuda midagi erilist, et tõusta Maradona kõrvale ja tassida Argentina maailmameistriks. Kui vaadata kogu turniiri, siis peaks Saksamaa olema favoriit, aga kui Messi suudaks leida ruumi, siis saab olema huvitav. Eile oli ta suhteliselt nähtamatu ja isegi tujutu.