Aga nagu me kõik teame, siis trenn on trenn ja mäng on mäng. Ja nii on ka lahing üks osa sõjast, mille võit ei garanteeri veel sõja võitu, vaid loob eelduse sõja võitmiseks. Nii võib kommenteerida Tšiili-Hollandi kohtumist.

See oli mäng, mis pealtnäha ei omanud mingisugust tähtsust, kuid sisuliselt oli tegemist kohtumisega, mille kaotaja sai suure tõenäosusega tähitud kirja oma hotelli postkasti - sisuks allkirjastatud kutse viiekordsete maailmameistrite brasiillaste poolt. Ja kes tahaks minna vabatahtlikult karukoopasse, kui karul mee söömine veel pooleli on..?

Kui publiku kohin ja Tšiili meeste hingestatud hümni laulmine välja jätta, algas mäng äärmiselt vaikselt. Otsivalt ja kompivalt. Hollandi meeskond - mis koosneb suuresti meestest, keda iga nelja aasta tagant tugitooli tolmust puhtaks pühkinud spordisõber enda üllatuseks nägu- ja nimepidigi kokku ei vii - alustas väga passiivselt. Mis vahest polegi suurem asi üllatus, arvestades fakti, et viik viinuks Hollandi alagrupi võitjana edasi.

Teine ja veel lihtsam seletus on see, et Luis van Gaal'i hoolealused on vana spetsi käe all oivaliselt selgeks õppinud kiire ülemineku kaitsest rünnakusse, millega hävitati mitteametlikult ka hispaanlaste tika-taka jalgpall. Ja kui alagrupi esimeses kahes kohtumises vastutasid ründeteravuse eest Robben ja Persie, siis esimesel poolel tunnil võiski näha, et Holland tunneb suurt puudust oma kaptenist, Robin van Persie'st, kes oma nime ja oskustega vastaste kaitseid isegi halval päeval pinge all hoiab.

Tšiili, kes on turniiri suurepäraselt alustanud, alustas ka mängu Hollandi vastu hästi. Domineerides suuremat osa esimesest poolajast, tekitades nii oma kiirete ja tehniliste ründajatega vastaste kaitsetele mitmel korral peavalu. Esimese poolaja viimasel kümnel minutil mõlemad meeskonnad justkui ärkasid ja hakkas tekkima ka ärevamaid momente, kuid lõppkokkuvõttes oli mäng kinnine ja igav.

Teine poolaeg algas samamoodi nagu algas esimene - luuravalt ja ettevaatlikult. Mida mäng edasi, seda rohkem hakkas väsima ka tšiillaste kõrge press. Mis esimesel poolajal oli nii-öelda luu hollandlaste kurgus, mille aitasid välja köhida Luis van Gaali vahetused. Sisse tulnud mehed avasid hollandlaste hingamisteed ja lõpuks tuli raske, kuid väga vajalik 2-0 võit.