Minu jaoks on huvitav näha, kuidas Jaapani jalgpall areneb. Nende rahvust ja ka jalgpalli iseloomustab distsipliin, kõrge tööeetika ja püüdlus täiuslikkuse poole. Positiivseid omadussõnu oleks veel ja veel.

Kas Jaapan on teinud arengus sammu edasi või mõte? See oli üks mõte, millega MMile vastu läksin. Kuna ma kreeklasi väga palju valikmängudes ei näinud, siis nende puhul huvitas, kas Fernando Santose tulekuga tõesti mängitakse ründavamalt või mitte. Kas on nii nagu väidetakse?

Kreeka puhul võib öelda, et pole midagi uut siin päikese all. Samasugune kaitsest lähtuv standardolukordadele lootev mäng. Kuna mõlemad läksid 0 punktiga mängule, siis teati, et teine kaotus tähendaks ilmselt turniiri lõppu. Seetõttu üritati ühelt poolt kindlasti kaotust vältida ning teiselt poolt leida kaitse- ja ründe vaheline tasakaal. Kreeka istus muidugi sügavalt oma koobastes.

Kui veerand tundi oli mängitud, näidati statistikat, kus söötude arv oli 132-26 Jaapanile. Siis oli selge pilt, mis ideega üks või teine tiim mängima läks. Kui Katsouranis sai punase, siis mõtlesin, et mis nüüd veel juhtuma hakkab.

Üllatuslikult hakkas Kreeka paremini mängima. Jaapanil olid 11 vs 11 vastu mängides ideed – teravused läbi äärte, kombineerimine tipuründajaga. Plaan oli olemas, aga kreeklaste kompaktsus pääses maksuvusele ning vähemusse jäädes oli Kreeka see, kes muutus rünnakutel julgemaks.

Teise poolaja alguses olid Kreekal head võimalused, näiteks Gekase pealöök, kus Jaapani väravavaht päästis robinsonaadiga meeskonna halvimast.

Varsti loksus kõik paika ja mäng jätkus sealt, kus ta enamus esimene poolaeg kulgenud oli. Jaapan üritas ning peatreener žestikuleeris elavalt, kuidas jaapanlased peaks väljaku laiust ära kasutama ning palli kiiremini liigutama. Oli ka neil võimalusi, kuid meeste sihik oli paigast ära. Seetõttu jäi sinistel samuraidel kreeklaste bussi pilet valideerimata. Valideerimissüsteem ei toimunud, ei saadud sissepääsu! Oli näha, et Jaapan oli ründavam pool, aga neil ei jätkunud klassi, et kaitsest läbi närida ning kreeklastel endil polnud piisavalt jõudu ja kvaliteeti, et ohtlikute kontratega vastu rünnata.