Ülioluliseks võib Kingi jaoks kujuneda Eesti koondise 11. ja 15. novembril toimuvad EM-valikturniiri play-off mängud Iirimaaga, kuhu on oodata skaute ja agente üle terve Euroopa. „Vaatame, mis Iiri kohtumine toob. Jaanuarikuise üleminekute akna jaoks on need mängud murdelise tähtsusega,” lausus Välja Delfile ning lisas, et eelkõige on Kink huvitatud mängimisest Saksamaal või Prantsusmaal.

„Suhtleme erinevate klubidega, kes on tema vastu huvi üles näidanud ja öelnud, et jah, see mängija on meie jaoks huvitav. Vaatame, mis edasi saab. Eks nad uurivad ka tema kohta midagi. Kõigil on oma skaudid pidevalt töös. Kindlasti tullakse teda vaatama, ma vähemalt loodan seda. Aga ega me sellest ju kohe teada ei saa – nad ei anna aru, kus ja keda nad jälgivad.”

Middlesbrough on nii Kingi esindajale kui ka avalikult kinnitanud, et eestlast nad veel maha müüa ei kavatse. 2010. aasta 27. juulil sõlmiti temaga leping kolmeks aastaks. Alanud hooajal on Kink platsile pääsenud vaid korra - 22. oktoobril vahetati ta 80. minutil väljakule Middlesbrough 2:0 võidumängus Derby County üle.

Eestlase siirdumine eelnimetatud jalgpallimaadesse oleks siinsele publikule kindlasti meelepärane, sest Prantsusmaa meistriliigat kannab üle telekanal Viasat Sport Baltic ning Saksamaa Bundesligat on võimalik jälgida Eurosport 2 vahendusel.

Inglismaa klubide laenusoovidele Kingi puhul väga ei panustata. „League One’i ehk üks aste esiliigast allapoole pole ju ka mõtet minna. Püüame teda ikka välja saada. Prantsusmaa ja Saksamaa sobivad talle mõlemad hästi,” lisas Välja, kes ise hindab kõrgelt Prantsusmaa liigat.

"Prantsusmaa liiga on tasavägisem kui näiteks Itaalia Serie A. Prantsusmaal võib tabeli esimene kaotada ka viimasele, mida näiteks Inglismaal, Hispaanias ja Saksamaal väga tihti ei juhtu."