1:1 viigimängu järel sattus 17-aastane poolkaitsja Mark sõnelusse nii Irie kui ka Transi teise tumedanahalise mehe, bermudalase Dante Leverockiga. Selle järel viitas Transi loots Cenk Özcen ERR-ile antud emotsionaalses intervjuus, et valged inimesed ei tohiks tumedanahaliste kohta selliseid väljendeid kasutada.

Pärnu Vapruse peatreeneri Indrek Zelinski sõnul ei usu ta, et Mark oleks midagi sellist teinud. "Mul ei ole siin midagi kommenteerida. Täiesti jama jutt. Kõik. Bullsh*t," ütles Zelinski Soccernet.ee-le. "Selge see, et kui sa tabelis viimasel kohal olevale meeskonnale kaks punkti kaotad, siis hakkad igasuguseid asju otsima."

"Mina olen oma mängijate aususes ja korrektsuses 100% kindel. See kõik on mis iganes põhjustel välja mõeldud. Kas seal oli mingi vääritimõistmine, ma ei tea. Aga minu mängija ütles, et tema ei ole mingil moel mingisugustele süüdistustele põhjust andnud. Nii et mina ei kahtle absoluutselt oma mängijas."

Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas Soccernet.ee-le, et Irie esitas kohtunikule ametliku kaebuse ning asja osas alustatakse esmaspäeval uurimist.

"Kohtunik fikseeris reedesel mängul selle, et kohtuniku juurde tuli Transi mängija Irie, kes andis kohtunikule teada, et üks Pärnu mängija on öelnud midagi sellist, mida ei tohiks öelda," kinnitas Uiboleht. "Kohtunik seda ise ei kuulnud, aga mängija ütluse ta fikseeris. Ja loomulikult, kui me homme algatame selle põhjal distsiplinaaruurimise, siis me küsime nii Transi-poolset kirjalikku selgitust kui ka Pärnu Vapruse kirjalikku selgitust.

"Loomulikult vaatame üle ka videomaterjali," jätkas Uiboleht. "Tihtipeale tekib videomaterjali lähemal ülevaatamisel lisamaterjali, mida otseülekandes ei näidata. Iga kaamera salvestab ju pidevalt, isegi kui selle pilti parasjagu otse-eetrisse ei lülitata. Nende alternatiivsete rakursside leidmisega läheb küll mõned päevad aega. Siis üritame selgeks teha, mis seal juhtus. Täna on olemas meil ühe mängija lause kohtunikule ja rohkem meil ei ole."