Vooru keskne kohtumine leidis aset laupäeval, 10. jaanuaril. Endale täiesti mitteomaselt mänginud FC Cosmos kaotas Augurile 1:8. Liidri jaoks algasid ebameeldivused kohe mängu alguses, kui vastased avasid skoori tänu omaväravale. Enne vaheaega lõi Augur veel teisegi värava. Teisel poolajal aga ei õnnestunud FC Cosmosel praktiliselt mitte miski. Nende väravasse lendas veel viis vastuseta palli ja alles pärast seda õnnestus lüüa auvärav, tõsi, ka endale laskis liider seejärel lüüa veel ühe värava.

„See on jalgpall, ja kõike võib juhtuda,“ kommenteeris ebaõnne filosoofiliselt FC Cosmose esindaja Boriss Šipunov. „Nüüd tuleb teha õiged järeldused, püüda see kaotus kiiresti unustada ja häälestada ennast järgmisteks mängudeks nii, nagu poleks midagi juhtunud. Sest kaotus 1:8 on kindlasti psühholoogiliselt raske, kuid usun, et meie mängijad tulevad sellega toime,“ lisas ta.

Mängu kangelaseks osutus neli väravat löönud Auguri ründaja Aleksandr Starodub. Nüüd jagab ta 14 tabamusega väravaküttide edetabelis esikohta koos Anži mängija Vladislav Tšurilkini ning Narva Unitedi mängija Stanislav Bõstroviga.

Teised X vooru mängud andsid järgmised tulemused: Narva United alistas koduväljakul suureskooriliselt Rummu Dünamo – 12:4; Sillamäel saavutas kohalik Dina pingelises mängus minimaalse paremusega 4:3 võidu Nõmme BSC Triobeti üle; kohtumises Tallinna võistkondade Anži ja Maccabi vahel olid paremad esimesed – 8:3.

Liigatabelit juhib Cosmos 22 punktiga, teist ja kolmandat kohta jagavad 20 punktiga Anži ja Dina. Esikolmikust vaid punktiga maas on Augur ja Narva.

Meistrivõistlustel seisab ees nüüd Eesti koondise mängudest tingitud kahenädalane paus.