"Alguses tundus päris uskumatu. Kindlasti lisab motivatsiooni treeningutel rohkem pingutada ja olen väga õnnelik selle võimaluse üle," sõnas Kalju väravavaht Perk. "Lähen Itaaliasse eesmärgiga anda endast parim ja näidata neile oma tugevamaid külgi!"

Kui palju teadis Perk eelnevalt sellest klubist? "Teadsin, et klubi mängib Serie A-s, rohkem polnud kuulnud. Tean, et tegu on Itaalia kohta päris väikse klubiga, kuid kindlasti mitte nõrk meeskond. Itaalia liigas olen seni enim jälginud Juventust, Gianluigi Buffon on üks mu iidolitest," sõnas ta.

Äsja Serie A ehk Itaalia kõrgliiga hooaja lõpetanud Frosinone käis Nõmme Kalju noormängijaid vaatamas klubi U21 võistkonna mängus. Eriti pakkus itaallastele huvi just 16-aastane väravavaht Henri Perk, kes tegi oma debüüdi Esiliigas mullu ning on tänavu kirja saanud neli kohtumist.

"Koostöös Nõmme Kalju partneriga Itaalias on meil haruldane võimalus saata Serie A klubisse Frosinone meie klubi U21 võistkonna 16-aastane väravavaht. Henril on väga head eeldused saamaks tippklassiga väravavahiks, ta hea suhtumisega, töökas ning mis peamine - tal on pikkust tervelt 197 cm! Olen kindel, et ta saab hästi hakkama ja avaldab oma testiperioodi jooksul Itaalias muljet. Henri treenib Itaalias koos esindusmeeskonna treeneritega," sõnas Kalju noortetöö juht Kristen Viikmäe.

Tulevikus tahan kindlasti esindada Eesti koondist, klubikarjääris on esimene eesmärk Nõmme Kalju esiväravavahiks saada. Sealt edasi sooviksin mängida ühel päeval Inglismaa Premier League'is
Henri Perk

"Oleme alustanud oma noormängijate karjääri planeerimist ning juurutanud välja Nõmme Kalju jaoks KTM reeglit arvesse võttes oma nägemuse, kuidas Kalju noored võiksid klubis areneda. Tänu euromängudele ja Kalju leegionäride kaudu aastate jooksul saadud kontaktidele oleme
leidnud häid partnereid mitmes erinevas riigis, kelle abiga suudame avada ka suurklubide uksi," kommenteeris Kalju president Kuno Tehva.

Millised on aga noore väravavahi ambitsioonid? "Tulevikus tahan kindlasti esindada Eesti koondist, klubikarjääris on esimene eesmärk Nõmme Kalju esiväravavahiks saada. Sealt edasi sooviksin mängida ühel päeval Inglismaa Premier League'is," lisas Perk.

Frosinone näol on tegemist 1912. aastal loodud klubiga, kes tänavusel hooajal mängis Serie A-s ehk Itaalia kõrgliigas. Tõsi, Itaalia kõrgliigas järgmisel hooajal Frosinonet mängimas ei näe, kuna meeskond lõpetas 19. kohal ning mängib järgmisel hooajal Serie B-s.

Hetkel kuuluvad Frosinone esinduse hingekirja kolm väravavahti. 34-aastane Massimo Zappino ning vastavalt Milano Interist ja Juventusest laenul viibivad Francesco Bardi ja Nicola Leali.