Tuleviku peatreener Sander Post on teoks saanud üleminekuga rahul ning ütles, et väravavahtide osakonnas tekkinud kitsaskohad said likvideeritud.

„Marten Ritson siirdus tagasi Soome uue klubi otsingutele ning otsustasime Andreasele võimalust pakkuda,“ kõneles Post. „Tahtsime teda meie klubisse tegelikult juba hooaja alguses, ent noorel mehel oli tarvis kooliasjad korras hoida ning leppisime kokku, et räägime suvel uuesti. Andreas on potentsiaalikas väravavaht, väga töökas ja ambitsioonikas ning ta tõestas juba hooaja alguses läbitud katsetel, et sobib meie meeskonda suurepäraselt. Usun, et ta teeb meie juures suure sammu edasi.“

Sama loodab Vändra Vapruse juht Ranet Lepik. „Meil on väga hea meel, et leidsime Andreasele Tuleviku näol lõpuks just talle sobiva mängupaiga ning usume, et ta teeb seal olulise arengusammu. Väravavaht vajab ennekõike mänguaega ning olen kindel, et Andreas saab Viljandis oma võimaluse end tõestada ja kasutab tekkinud olukorra maksimaalselt ära nii enese kui uue klubi huvides,“ märkis Lepik.

Andreas Kallaste ise kommenteeris teoks saanud üleminekut lühidalt. „Tahan mängida,“ ütles ta. „Tunnen, et mul on klubile palju anda, ent selleks pean saama mänguaega. Kavatsen teha treeningutel kõvasti tööd ning treenerite ja võitluskaaslaste usalduse välja teenida. Tänan Tulevikku ja oma koduklubi pakutud võimaluse eest.“

Toris sündinud 18-aastane Andreas Kallaste alustas vutiga Pärnu Jalgpalliklubi ridades, kuid siirdus juba 13-aastasena Vändra Vaprusesse. Mullusel ja tänavusel hooajal esindas ta aga Pärnu Vapruse värve ning sai seal möödunud aastal tugeva kõrgliigakogemuse, kui seisis Premium Liigas Vapruse väravasuul 17 mängus. Noortekoondiseid on Andreas Kallaste esindanud kuuel korral ning on kuulunud nii Eesti U-17 kui U-19 koondise koosseisu.

Andreas Kallaste särginumbriks Viljandi Tulevikus saab 99.